RIK utvrdio izgled glasačkog listića, štampanje sutra

Izvor: Blic, 21.Apr.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK utvrdio izgled glasačkog listića, štampanje sutra

Republička izborna komsija (RIK) utvrdila je večeras oblik i izgled glasačkog listića za predsedničke izbore 6. maja, čije će štampanje početi sutra u štampariji "Službenog glasnika".

Glasački listić štampaće se u više jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima.

Tako će se glasački listić sa jednom, dve ili tri jezičke varijante štampati na formatu hartije A-4, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << listić sa četiri ili pet jezičkih varijanata na formatu A-3.

RIK je ranije utvrdio da će glasački listić za predsedničke izbore biti svetlo drap boje.

Kako je juče odlučeno žrebanjem u Skupštini Srbije, prvi na glasačkom listiću biće Zoran Stankiović iz Ujedinjenih regiona Srbije, drugi Vladan Glišić koga je predlozila grupa građana "Dveri", a treći BorisTadić koga je predložila koalicije "Izbor za bolji život".

Četvrti kandidat na glasačkom listiću biće Vojislav Koštunica iz Demokratske stranke Srbije, peti je Zoran Dragišić koga je predložio "Pokret radnika i seljaka", a šesta Jadranka Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka.

Na sedmom mestu na listiću biće Muamer Zukorlić koga je predložila grupa građana, na osmom je Danica Grujičić koju je predložio Socijaldemokratski savez, a na devetom Ivica Dačić koga je predložila koalicija SPS- PUPS - JS.

Deseti po redu biće Čedomir Jovanović koga je predložio "Preokret", na 11. mestu je kandidat Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a 12. je predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić.

Na večerašnjoj sednici RIK je odlučio i da je najpovoljnija ponuda u pregovaračkom postupku za nabvku 8.500 glasačkih kutija za opremanje biračkih mesta za predsedničke izbore ponuđača "Galenika-Klirit" iz Beograda.

RIK je obrazložio da se odlučio za pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva zbog kratkog roka između raspisivanja predsedničkih izbora i njihovog održavanja.

Procenjena vrednost te nabavke je 47 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva su obezbeđena u budžetu Srbije za ovu godinu.

Rok za podnošenje ponuda bio je 20. april.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas štampanje glasačkih listića za predsedničke izbore

Izvor: Kurir, 22.Apr.2012, 01:47

BEOGRAD - Štampanje glasačkih listića za za predsedničke izbore počeće danas u podne u štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu. Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je u subotu oblik i izgled listića za glasanje na izborima za predsednika Srbije 6. maja, koji će se štampati u više...

Nastavak na Kurir...

Počinje štampanje glasačkih listića

Izvor: Glas javnosti, 22.Apr.2012

BEOGRAD - Republička izborna komsija (RIK) utvrdila je oblik i izgled glasačkog listića za predsedničke izbore 6. maja, čije će štampanje početi danas u štampariji "Službenog glasnika"...Glasački listić štampaće se u više jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.