Premijer uputio predsedniku Srbije predlog za raspisivanje izbora

Izvor: Vostok.rs, 03.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer uputio predsedniku Srbije predlog za raspisivanje izbora

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, uputio danas je predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U obrazloženju je navedeno:

Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.

Sve te rezultate Vlada Republike Srbije uspela je da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ostvarenju proklamovanih ciljeva Vlade.

Vlada Republike Srbije smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike, te da je za obezbeđivanje evropskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije sa jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda.

U skladu sa navedenim, Vlada Republike Srbije predlaže predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike, navedeno je u saopštenju.

Prema Zakonu o predsedniku Republike, šef države je dužan da u roku od 72 sata donese ukaz kojim, na obrazložen predlog vlade, raspušta Narodnu skupštinu ili da vladu i javnost obavesti o tome da ne prihvata predlog vlade.

Prihvatanjem predloga vlade, stiču se uslovi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada predložila raspuštanje Skupštine

Izvor: Beta, 03.Mar.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas predlog predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da raspusti skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike, saopšteno je iz Vlade.U obrazloženju predloga navedeno je da je Vlada u nepune dve godine uspela da spreči kolaps javnih finansija, da teškim...

Nastavak na Beta...

Vučić zatražio od Nikolića da raspiše izbore

Izvor: OkRadio.rs, 03.Mar.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109 stava 1 Ustava Republike Srbije, uputio je predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike. U obrazloženju je navedeno da je Vlada Republike Srbije, u nepune dve...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.