Nikolić u petak u podne raspisuje izbore!

Izvor: Večernje novosti, 03.Mar.2016, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u petak u podne raspisuje izbore!

PREDSEDNIK Srbije Tomislav Nikolić trebalo bi u petak 4. marta, tačno u podne, da raspiše vanredne parlamentarne izbore za 24. april. Premijer Aleksandar Vučić u četvrtak je oko 16 časova, odmah posle sednice Vlade, poslao zvaničan predlog šefu države da raspusti aktuelni saziv Narodne skupštine i da zakaže novo glasanje za parlament. U obrazloženju odluke, koju je doneo na osnovu ustavnih ovlašćenja, Vučić je, između ostalog, naveo da je Vlada Srbije, u nepune dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uspela da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka EU: - Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta. Sve te rezultate Vlada je uspela da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci. Premijer je naveo i ključne razloge za izlazak na birališta: - Vlada smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike, te da je za obezbeđivanje evropskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije, s jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda. Prema saznanjima "Novosti", pre konačne odluke predsednik Nikolić će u petak pre podne razgovarati sa šeficom parlamenta Majom Gojković i predsednikom Skupštine Vojvodine kako bi se ustanovio zajednički datum za parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore. A oni će, gotovo je izvesno, biti održani u nedelju 24. aprila. Očekuje se da i Gojkovićeva već u petak u popodnevnim satima raspiše opšte lokalne izbore. Ovo će biti treći parlamentarni izbori za nešto manje od četiri godine. Od pada režima Slobodana Miloševića, parlamentarni izbori su održani šest puta - vanredni su bili 2000, 2003. i 2014, a redovni 2007. i 2012. godine. START KAMPANjE KAMPANjA za parlamentarne i lokalne izbore najverovatnije će početi u petak i trajaće 49 dana, sve do petka 22. aprila, kada počinje predizborna tišina. Zvanična kampanja za pokrajinske izbore može da traje najmanje 30 dana, tako da će ih Pastor raspisati tek 22. marta.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAUZA ZA IMENOVANJA I NOVE ZAKONE Evo šta sve sme, a šta ne sme tehnička vlada

Izvor: Blic, 04.Mar.2016, 09:32

Vlada, nakon što danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopšti da raspušta skupštinu i raspisuje parlamentarne izbore, ulazi u stanje tehničkog mandata, u kojem, osim u nekim izuzetno značajnim situacijama za zemlju, neće više moći da donosi neke važne odluke...Pošto Nikolić danas saopšti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.