Novi šef UNMIK-a Zahir Tanin

Izvor: B92, 20.Avg.2015, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šef UNMIK-a Zahir Tanin

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun imenovao je za novog šefa Misije privremene uprave UN na Kosovu Zahira Tanina, predstavnika Avganistana u UN.

Kako su objavili mediji na albanskom pozivajući se na agenciju UN-a, Tanin će na ovu dužnost stupiti 31. avgusta kada će zameniti dosadašnjeg šefa Unmika Farida Zarifa, prenosi sajt Novosti.

Osim što je na više zasedanja UN bio na mestu potpredsenika Generalne Skupštine UN, Tanin je, kako se navodi u njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biografiji, radio kao producent i urednik BBC radija, ali i kao istraživač za međunarodne odnose ekonomskih i političkih nauka Univerziteta u Londonu.

Novi šef Unmik-a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Kabulu.

Rođen je 1956. godine. Oženjen je i otac je dvoje dece.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zahir Tanin novi šef Unmika

Izvor: RTS, 20.Avg.2015

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Kimun imenovao je za novog šefa Misije privremene uprave UN na Kosovu Zahira Tanina, predstavnika Avganistana u UN. . Pozivajući se na agenciju Ujedinjenih nacija, mediji na albanskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.