Novi izbori za Nacionalni savet Bošnjaka 17. aprila

Izvor: S media, 17.Jan.2011, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izbori za Nacionalni savet Bošnjaka 17. aprila

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava raspisalo je za 17. april nove izbore za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, pošto to telo, posle izbora održanih prošle godine, nije konstituisano u predvidjenom roku.

Odluku o raspisivanju neposrednih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka doneo je resorni ministar Svetozar Čiplić, a ona će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, navedeno je u saopštenju ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Bošnjačka nacionalna zajednica jedina je ostala bez nacionalnog saveta, za čije je formiranje rok istekao 6. decembra 2010. godine.

Na prošlogodišnjim junskim izborima, najviše mandata - 17 od 35, osvojila je Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) Muamera Zukorlića, Bošnjačka lista (BL), koju je podržala Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina 13 a Bošnjački preporod, blizak osnivaču Sandžačke demokratske partije Rasimu Ljajiću pet.

Zukorlićeva, Ugljaninova i lista Bošnjački preporod nisu uspele da se dogovore oko formiranja i funkcionisanja Bošnjačkog nacionalnog veća čime su unete dodatne tenzije u političkim i unutarverskim odnosima tog regiona na jugozapadu Srbije.

Kako nijedna od lista nije imala većinu za formiranje nacionalnog saveta, BKZ je uz pomoć dva većnika BP formirao veće koje Vlada Srbije ne priznaje, a Zukorlić je ranije Tanjugu rekao da će BKZ "aktivno bojkotovati" nove izbore, ukoliko budu raspisani.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Izbori,   Nova godina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi izbori za Savet Bošnjaka

Izvor: RTS, 17.Jan.2011

Ponovljeni izbori za Bošnjački nacionalni savet biće održani 17. aprila, najavilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Novi izbori biće održani, jer to telo, posle izbora održanih prošle godine, nije konstituisano u predviđenom roku. ..Ministarstvo za ljudska i manjinska prava raspisalo...

Nastavak na RTS...

Bošnjaci idu ponovo na izbore 17. aprila

Izvor: Politika, 17.Jan.2011

Moguće je da će se na novim izborima za Nacionalni savet Bošnjaka pojaviti i četiri bošnjačke liste, a pitanje je da li će postojeće izaći pod istim imenom ..Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić raspisao je nove izbore za nacionalni savet Bošnjaka za nedelju, 17. aprila....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.