Nikolić danas u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2012, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić danas u Briselu

BRISEL -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobiće danas u Briselu jasnu poruku šta Evropska unija očekuje od Srbija da bi se nastavio proces pridruživanja, rekli su Tanjugu diplomatski izvori u sedištu EU.

"Od Srbije se očekuje da što pre formira Vladu, nastavi dijalog sa Kosovom i sprovede neophodne unutrašnje reforme", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Tanjugu evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

Nikolić će se danas, tokom svoje prve zvanične posete inostranstvu, sresti sa predsednikom Evropske komisije Žose Manuel Barozom, šeficom diplomatije EU Ketrin Ešton i predsednikom Saveta Hermanom Van Rompejem.

"Evropa ima jasan i jedinstven stav o Srbiji i on će biti nedvosmisleno predočen Nikoliću", rekao je ovaj izvor.

Upitani da prokomentarišu eventualnu štetu koju su izazvale Nikolićeve izjave o Vukovaru i Srebrenici, evropski diplomati kažu da u Briselu "ne cene političare prema izjavama nego prema delima".

"Stav da u Srebrenici nije bilo genocida je za EU neprihvatljiv, to smo već rekli i to ćemo ponoviti, ali smatramo da se sada treba okrenuti budućnosti", rečeno je Tanjugu, uz napomenu da "predstoji još mnogo posla".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.