Nikolić sutra u Briselu

Izvor: Blic, 13.Jun.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sutra u Briselu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobiće sutra u Briselu jasnu poruku šta Evropska unija očekuje od Srbija da bi se nastavio proces pridruživanja, rekli su Tanjugu diplomatski izvori u sedistu EU.

"Od Srbije se očekuje da što pre formira Vladu, nastavi dijalog sa Kosovom i sprovede neophodne unutrašnje reforme", rekao je Tanjugu evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Nikolić će se sutra, tokom svoje prve zvanične posete inostranstvu, sresti sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, šeficom diplomatije EU Ketrin Ešton i predsednikom Saveta Hermanom Van Rompejem.

"Evropa ima jasan i jedinstven stav o Srbiji i on će biti nedvosmisleno predočen Nikoliću", rekao je ovaj izvor.

Upitani da prokomentarišu eventualnu štetu koju su izazvale Nikolićeve izjave o Vukovaru i Srebrenici, evropski diplomati kažu da u Briselu "ne cene političare prema izjavama nego prema delima".

"Stav da u Srebrenici nije bilo genocida je za EU neprihvatljiv, to smo već rekli i to ćemo ponoviti, ali smatramo da se sada treba okrenuti budućnosti", rečeno je Tanjugu, uz napomenu da "predstoji još mnogo posla".

Na sutrašnju Nikolićevu posetu Briselu kratko se osvrnuo i britanski diplomata Robert Kuper, glavni posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine.

Kuper je tokom današnje tribine o Kosovu u Briselu ponovio da je Nikolićev stav o Srebrenici neprihvatljiv, ali da to ne predstavlja problem za dalju saradnju.

"To što neko ima neprihvatljive stavove o pojedinim pitanjima ne znači da se sa njim ne može raditi", rekao je Kuper na tribini.

Povezane vesti: Van Rompej: Čestitke Nikoliću, nastaviti saradnju u regionu Ketrin Ešton čestitala Tomislavu Nikoliću EU greškom čestitala Nikoliću satima pre zatvaranja birališta Cvetković nije otputovao u Brisel zbog kvara na avionu Barozo: Ukupna pomoć EU Grčkoj 380 milijardi evra
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kocijančić:Nikolić će sjutra dobiti jasne poruke EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2012

Portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton Maja Kocijančić izjavila je uoči sjutrašnje posjete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Briselu, da će poruke koje će mu biti uprućene biti veoma jasne: „Očekujemo da Srbija nastavi neophodne reforme, da načini korake neophodne za nastavljanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nikolić danas prvi put u poseti Briselu

Izvor: Mondo, 14.Jun.2012, 01:11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobiće danas u Briselu jasnu poruku šta Evropska unija očekuje od Srbije da bi se nastavio proces pridruživanja, rekli su Tanjugu diplomatski izvori u sedištu EU.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.