Merkel poziva na jedinstvo:EU sudbinu drzzi u svojim rukama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel poziva na jedinstvo:EU sudbinu drzzi u svojim rukama

Nemaccka kancelarka Angela Merkel pozvala je na evropsko jedinstvo uocci poccetka sastanka lidera EU na Malti koji za cilj ima pronalazzenje naccina da se smanji broj migranata koji napusstaju Libiju.

  "Evropa svoju sudbinu drzzi u sopstvenim rukama", poruccila je Merkel dodajući  da "ssto budemo jasniji u definisanju nasse uloge u svetu, to chemo se bolje brinuti za nasse transatlantske odnose".

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk  occekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da che na samitu EU o migrantima biti naccinjen znaccajan pomak u zatvaranja ilegalnih migrantskih ruta preko centralnog dela Mediterana, gde je na hiljade ljudi proteklih godina izgubilo zzivot pokussavajuchi da se domogne Unije.

"Mogu da vas uverim da je na dohvat ruke" presecanje krijumccarskih ruta, rekao je Tusk posle razgovora sa italijanskim premijerom Paolom Djentilonijem.Tusk je poruccio da to "pre svega dugujemo onima koji pate i rizikuju svoje zzivote, ali i Italijanima i svim Evropljanima".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija,   Libija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova poziva na jedinstvo

Izvor: B92, 03.Feb.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je na evropsko jedinstvo uoči početka sastanka lidera EU na Malti...Sastanak za cilj ima pronalaženje načina da se smanji broj migranata koji napuštaju Libiju..."Evropa svoju sudbinu drži u sopstvenim rukama", poručila je Merkel...Merkel je istakla da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.