LDP podržava prekid sa energetskim monopolom Rusije

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP podržava prekid sa energetskim monopolom Rusije

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je dobro da se prekine sa "energetskim monopolom Rusije" koji, kako je ocenila, Srbiju stavlja u zavisnost i direktno zadire u suvereno vodjenje spoljne i bezbednosne politike.

LDP se nada da stav Vlade Srbije nije samo retoričke prirode pred premijerov put u Vašington, već je racionalan izbor i opredeljenje.

LDP u saopštenju navodi da pozdravlja stav vlade o prekidu energetskog monopola Rusije, jer taj monopol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako kažu, obesmišljava tržište i ekonomski racionalni izbor pri obezbedjivanju energetskih bilansa.

Stranka takođe potseća da sedam godina ukazuje na štetne posledice Naftno-gasnog sporazuma sa Rusijom.

"Tada, 2008. godine, bili smo jedina partija koja je javno saopštavala da je taj sporazum neodrživ, a u nekim svojim elementima poguban za naše nacionalne i državne interese", navodi LDP.

Liberali ponavljaju da su tim sporazumom praktično svi resursi i monopol dati besplatno u ruke drugoj državi, a da za uzvrat nije dobijeno ništa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.