Prekinuti zavisnost

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuti zavisnost

Liberalno demokratska partija pozdravlja stav izrečen na regionalnom samitu u Tirani da se u Srbiji prekine sa energetskim monopolom Rusije, saopštila je danas ta stranka

Takav monopol nas stavlja u zavisnost i direktno zadire u suvereno vođenje spoljne i bezbednosne politike, a obesmišljava tržište i ekonomski racionalni izbor pri obezbeđivanju energetske bilanse, ukazao je LDP.

Liberalno demokratska partija, već sedam godina, ukazuje na štetne posledice Naftnogasnog sporazuma sa Rusijom i ovakav stav je zapravo još jedna potvrda ispravnosti naše politike, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

LDP podržava prekid sa energetskim monopolom Rusije

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je dobro da se prekine sa "energetskim monopolom Rusije" koji, kako je ocenila, Srbiju stavlja u zavisnost i direktno zadire u suvereno vodjenje spoljne i bezbednosne politike...LDP se nada da stav Vlade Srbije nije samo retoričke prirode pred...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.