Jeremić: Ovo su generacijski izbori

Izvor: Kurir, 14.Apr.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ovo su generacijski izbori

GORNJI MILANOVAC - Kandidat za poslanika na listi "Izbor za bolji život -Boris Tadić" Vuk Jeremić izjavio je u Gornjem Milanovcu da su predstojeći izbori presudni za čitavu jednu generaciju, jer će od njih zavisiti kojim će se putem Srbija kretati u dužem periodu.

"Kao kad se nađete na autoputu i izaberete jedno skretanje, a posle morate još dugo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vozite da biste došli u priliku da promenite kurs. Način na koji budemo glasali 6. maja, biće izbor za celu generaciju", rekao je Jeremić, kandidat Demokratske stranke.

On se u popodnevnim satima najpre sastao sa kandidatima za odbornike u Gornjem Milanovcu, a zatim prošetao centrom mesta, razgovarao sa građanima i sedeo u jednom od kafića.

Jeremić je biračima poručio da 6. maja ne treba da kalkulišu i da gaje iluziju da je na republičkim ili predsedničkim izborima moguće glasati na jedan način, a na lokalnom nivou na drugi.

Za njega nema dileme da je lista "Izbor za bolji život" jedina snaga koja je u stanju da razume kompleksnost sveta i unutrašnje probleme i koja ima ljudski i idejni kapacitet da zemlju povuče napred.

Jeremić, koji je šef diplomatije Srbije, kaže da spoljna politika nije velika tema u predizbornoj kampanji.

On je izrazio žaljenje što opozicija nije spremna da o tome više razgovara i zaključio da je to donekle pohvala za spoljnopolitički učinak ove vlade.

"Nasledili smo teške okolnosti, a danas smo kandidat za EU, protivno svim očekivanjima uspeli smo da zaustavimo proces priznavanja takozvane nezavisnosti Kosova, najozbiljniji smo kandidata za predsedavanje Ujedinjenim nacijama", istakao je Jeremić.Na pitanje novinara zašto nije na čelu tima za pregovore sa Prištinom, Jeremić je odgovorio da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da zato sa KIM mogu da pregovaraju svi osim ministra spoljnih poslova.

"Kada bih se bavio pregovorima sa KiM, to bi značilo da je KiM za nas strano telo, a nije. Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije", naglasio je Jeremić.

Na pitanje da li sebe posle 6. maja vidi i dalje na čelu ministarstva spoljnih poslova, Vuk Jeremić je rekao da prvo treba videti da li će 6. maja građani dati poverenje dosadasnjoj vladi i politici.

"Verujem da ćemo dobiti poverenje. Ubrzo će uslediti i test u UN da li Srbija ima podšku sveta da ih predvodi, pa će posle toga biti lakše odgovoriti na pitanje", rekao je Jeremić.

Jeremić je danas pre podne boravio u Čačku.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Jeremić: Izbori za celu generaciju

Izvor: B92, 14.Apr.2012

Gornji Milanovac -- Kandidat za poslanika na listi "Izbor za bolji život -Boris Tadić" Vuk Jeremić izjavio je da su predstojeći izbori presudni za čitavu jednu generaciju...On je u Gornjem Milanovcu rekao da će od narednih izbora zavisiti kojim će se putem Srbija kretati u dužem periodu..."Kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.