Jelačić: Čeka se završetak procedure u Beogradu

Izvor: S media, 27.Maj.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelačić: Čeka se završetak procedure u Beogradu

Haški tribunal spreman da preuzme Ratka Mladića, izjavila Nerma Jelačić portparolka Haškog tribunala.

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da je Tribunal spreman da preuzme Ratka Mladića po završteku ekstradicionog postupka u Srbji i da će procenu njegovog zdravstenog stanja u fazi pre izručenja vršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << isključivo srpski lekari.



"Trenutno se čeka završetak procedure u Beogradu i odluka srpskih vlasti o ekstradiciji Mladića Tribunalu"
,rekla je ona.

Jelačićeva je precizirala da se ekstradicija odvija po zakonima Srbije i da se ni Haški tribunal ni njegov lekarski tim u ovoj fazi neće uključivati.

Ona je objasnila da će Mladić po dolasku biti podvrgnut lekarskom pregledu u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu i smešten u ćeliju.

Potom će biti zakazano njegovo prvo pojavljivanje pred sudom na kome bi trebalo da se izjasni o optužnici, navela je portparolka.

Kada je reč o dnevnom režimu koji očekuje optuženika, Jelačićeva je rekla da će "Mladić kao i ostali optuženici biti sam u ćeliji gde će provoditi veći deo vremena ali će tokom dana imati mogućnost da boravi i u zajedničkim prostorijama gde će se sretati sa ostalim pritvorenicima iz tog krila".

Mladić u patikama bez pertli! (FOTO, VIDEO)

Na pitanje sa kim će konkretno Mladić biti u kontaktu, ona je rekla da to ne može da precizira ali da "Haški tribunal ne odvaja pritvorenike po nacionalnoj, verskoj ili nekoj drugoj pripadnosti."

"Ne mogu da govorim o konkretnim pritvorenicima," rekla je ona na pitanje da li će Mladić, recimo, imati prilike da razgovara sa Karadžićem.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladića čeka ćelija od 15 kvadrata

Izvor: S media, 27.Maj.2011

Ćelije u Ševeningenu imaju oko 15 kvadrata i u njima se nalaze krevet, radni sto, orman za garderobu, police i umivaonik. Zatvorenici imaju na raspolaganju televizor i internet vezu tako da mogu da koriste svoj laptop. ..Ratko Mladić će po okončanju ekstradicionog postupka biti smešten u jednoj...

Nastavak na S media...

HAG VEĆ SPREMIO ĆELIJU ZA MLADIĆA

Izvor: Kurir, 27.Maj.2011

BEOGRAD - Haški tribunal saopštio je da čeka da se u Srbiji završe sve procedure i donese odluka o ekstradiciji Ratka Mladića Hagu, dok bivšeg komandanta VRS čeka već spremljena ćelija..BEOGRAD - Haški tribunal saopštio je da čeka da se u Srbiji završe sve procedure i donese odluka o ekstradiciji...

Nastavak na Kurir...

Za generala spremna ćelija od 15 kvadrata

Izvor: Mondo, 27.Maj.2011

Ratko Mladić će po okončanju ekstradicionog postupka biti smešten u jednoj od ćelija pritvorske jedinice u Sheveningenu, gde će imati režim sličan ostalim pritvorenicima, rekla je Tanjugu portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić.

Nastavak na Mondo...

Datum izručenja tajna zbog rizika

Izvor: B92, 28.Maj.2011, 11:15

Beograd -- Datum i vreme izručenja Ratka Mladića u Haški tribunal neće biti saopšteni zbog rizika. U Haškom tribunalu određeno sudsko veće...Najtraženiji haški optuženik biće zadržan u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora dok se ne steknu uslovi da bude isporučen sudu u Holandiji...Predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.