Gašić: Na paradi u Moskvi učestvovaće jedinica Garde

Izvor: Blic, 24.Apr.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Na paradi u Moskvi učestvovaće jedinica Garde

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će na vojoj paradi u Moskvi 9.maja, povodom Dana pobede nad fašizmom, učestvovati jedinica Garde. Ministar odbrane je rekao da je Garda jedna od najobučenijih jedinica, "kojoj nisu potrebne neke specijalne i posebne pripreme".

- Pre nedeljnu dana došao sam s jedne velike i važne konferencije na kojoj je učestvovalo 15 ministara odbrane iz celog sveta. Imamo i ovde važan jubilej koji moramo s građanima i vojskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da proslavimo, 200 godina Takovskog ustanka, tako da i ovde imamo aktivnosti 9. maja - rekao je Gašić novinarima posle svečanosti uručenja ukaza o unapređenju i odlikovanja oficirima i civilima zaposlenim u sistemu odbrane.

Gašić je kazao da se izvinio ministru odbrane Ruske Federacije što tog dana neće moći da boravi u Moskvi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.