EU pozdravlja odluku Vlade Srbije

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozdravlja odluku Vlade Srbije

Evropska unija pozdravlja odluku Vlade Srbije da ne održi lokalne izbore na Kosovu, rekla je danas za Tanjug Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.
'Pozdravljamo ovu odluku', rekla je Kocijančič, uz podsećanje da je Evropska komisija još ranije zauzela stav da bi održavanje srpskih lokalnih izbora na Kosovu bilo u suprotnosti sa međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pravom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti ujedinjenih nacija.
'Evropska unija svakako podržava pravo građana Kosova sa dvojnim državljanstvom da učestvuju na opštim izborima u Srbiji i spremna je da sarađuje sa svima, uključujući i međunarodne organizacije, kako bi im se to omogućilo', zaključila je Kocijančič.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.