Drašković: Podržati vlast oko KiM

Izvor: B92, 12.Maj.2013, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Podržati vlast oko KiM

Beograd -- Predstavnici opozicije trebalo bi da podrže vlast i politiku koju ona vodi prema Kosovu, kao i zaokret koji je u toj politici napravljen, smatra Vuk Drašković.

"Moje kolege iz opozicije i ja od 1990. do 2000. vikali smo na sav glas Evropa, Evropa, evo sad Evrope, podržimo ove ljude, podržimo ovu politiku, nije važno da li je mi sad personalno vodimo", rekao je predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković gostujući na Televiziji Pink.

On je ocenio i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sporazmom iz Brisela Srbija izborila za nešto što je iznad svih postojećih evropskih standarda, kao i da bi da nije postignut sporazum Ahtisarijev plan i Rezolucija 1244 bili primenjeni silom.

Upitan o protestu protiv briselskog sporazuma i porukama mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, Drašković je rekao da je mislio da ga ništa više ne može iznenaditi, ali da su ga taj rečnik i služenje opela za žive malo iznenadili.

"Ja se ne bih na to mnogo obazirao, odgovor je stigao iz crkve, a crkva je narod... Možda je čak i dobro što se to dogodilo, jer ja verujem da svako zlo kad pokaže svoj suštinu onda počinje da radi u korist dobra i to se i desilo", rekao je on.

Drašković je objasnio da nije bio na jučerašnjem saboru na Ravnoj gori, jer je tako odlučeno na sednici Predsedništva stranke i dodao da to više nije nikakva politička manifestacija i nema političkih govora.

"To sada organizuje Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta i sada je trenutak da to postane sabor gde će se narod okupljati i gde im niko neće govoriti bilo šta", rekao je on.

Drašković je naveo i da nije jasno zašto se zapalio automobil njegove supruge Danice Drašković, da li je reč o nekom kvaru i da je istraga u toku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drašković: Opozicija da podrži zaokret u politici

Izvor: Press, 12.Maj.2013

"Moje kolege iz opozicije i ja od 1990. do 2000. vikali smo na sav glas Evropa, Evropa, evo sad Evrope, podržimo ove ljude, podržimo ovu politiku, nije važno da li je mi sad personalno vodimo", rekao je Drašković gostujući na Televiziji Pink... On je ocenio i da se sporazmom iz Brisela Srbija...

Nastavak na Press...

Drašković: Opozicija da podrži zaokret u politici

Izvor: Politika, 12.Maj.2013

BEOGRAD – Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da bi predstavnici opozicije trebalo da podrže vlast i politiku koju ona vodi prema Kosovu i Metohiji, kao i zaokret koji je u toj politici napravljen...„Moje kolege iz opozicije i ja od 1990. do 2000. vikali smo na sav glas...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.