Dogovorena saradnja koalicija oko DS i SPS, o resorima posle drugog kruga

Izvor: Blic, 09.Maj.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorena saradnja koalicija oko DS i SPS, o resorima posle drugog kruga

Beograd - Predsednici Demokratske stranke Boris Tadić, Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, Partije ujedinjenih penzionera Jovan Krkobabić i Jedinstvene Srbije Dragan Marković sastali su se jutros i dogovorili da će posle drugog kruga predsedničkih izbora, 20. maja, razgovarati o novoj vladi.

Predsednik JS Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marković Palma obnavestio je na konferenciji za novinare o jutrošnjem sastanku i naveo da će koalicija SPS-PUPS-JS biti u novoj vladi.

- O funkcijama nismo razgovarali. O tome posle izbora - rekao je Marković i istakao da nije bilo reči ni o premijerskom mestu.

Uptan ko je prihvatljiv partner koalicijama oko DS-a i SPS-a, Marković je kazao da je siguran da s njima u novoj vladi neće biti Srpska napredna stranka.

On je rekao da te dve koalicije imaju većinu za formiranje nove vlade u kojoj bi, da se danas formira, bili i Ujedinjeni regioni Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

- Nisam razmišljao o LDP-u, morali bi mnogo toga da promene - rekao je Marković i istakao da ne postoji animozitet prema lideru stranke Čedomiru Jovanoviću.

U saopštenju nakon sastanka, navodi se da je postignut dogovor o nastavku političke saradnje i da je data podrškA predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja.

Odlučeno je da će sva kadrovska pitanja u konstituisanju organa vlasti i lokalnih samouprava biti predmet daljeg razgovora posle završenih izbora za predsednika Srbije, kaže se u saopštenju koje je medijima prosledio DS.

Kako se navodi, koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" i "Ivica Dačić -€“ SPS – PUPS - JS" zajednički će raditi na formiranju parlamentarne većine u Skupštini Srbije, kao i u skupštinama lokalnih samouprava, gradu Beogradu i Vojvodini.

Povezane vesti: DS i SPS zajedno i u predizbornoj kampanji
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.