Dinkić: Jedan kandidat u prednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Jedan kandidat u prednosti

BEOGRAD -

Raspisivanje predsedničkih izbora 30 dana pre održavanja je kukavičko, jer je jedan kandidat u prednosti, ocenio je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić u intervjuu Novom magazinu.

"Boris Tadić već 30 dana trči izbornu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trku i 'vuče' Demokratsku stranku (DS), a to je nedemokratski i nefer", naglasio je Dinkić.

Reč je o demokratičnosti postupka, napomenuo je Dinkić i podsetio da je podržavao opciju da istovremeno za jedan dan budu raspisani svi izbori, da bi se smanjili troškovi i vreme.

Dinkić je ocenio da je Srbija centralistička država i nema ni relativno jednakih šansi za razvoj regiona.

"Zbog toga osim u Beogradu, Novom Sadu i Novom Pazaru opada broj stanovnika, čim završe škole mladi beže iz rodnog mesta. Ne mogu ih zadržati ni roditelji ni lokalpatriotizam, što je i normalno ako nemaju posao, kulturni, sportski i društveni život", ukazao je Dinkić.

Buduća Skupština Srbije, smatra Dinkić, trebalo bi da ima najviše 120 poslanika, a za Vladu Srbije je optimalno 15 resora, ukoliko bi deo ingerencija išao ka regionima, gradovima i opštinama.

"Što manje što sposobnijih ministara, to će Vlada bolje raditi. Najvažnije je da ima jakog premijera koji mora biti politička ličnost", konstatovao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.