Dežer: Rešiti 24 sporne privatizacije

Izvor: Politika, 15.Apr.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Rešiti 24 sporne privatizacije

Danas se u Srbiji još ne može saznati dokle su državne institucije stigle u proveri ovih privatizacija i primera visoke korupcije, uglavnom zbog toga što se „procesi koji su u toku ne komentarišu”

Rezolucija Evropskog parlamenta kojom se traži hitna revizija 24 slučaja spornih privatizacija i primera visoke korupcije nije obavezujuća, ali Evropska komisija, koja je u junu prošle godine poslala dopis sa istim zahtevom, još čeka povratnu informaciju.

Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se u Srbiji još ne može saznati dokle su državne institucije stigle u proveri ovih privatizacija i primera visoke korupcije, uglavnom zbog toga što se „procesi koji su u toku ne komentarišu”.

Na pitanje novinara „Politike” kakav stav EU zastupa povodom ta sporna 24 slučaja privatizacije i korupcije, šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer je odgovorio da je to „jedno od pitanja za koja se očekuje da budu rešena u okviru poglavlja koje se odnosi na vladavinu prava”.

„Istina je da su se privatizacije u Srbiji u prošlosti odvijale uz velike teškoće. Mi znamo da je oko 25 odsto privatizacija Agencija za privatizaciju poništila, što je visok stepen za postupke koji bi trebalo da se pažljivo obavljaju”, podsetio je Dežer i na posredan način upozorio da bi povećanu pažnju trebalo usmeriti na preostalih 600 kompanija koje treba da se privatizuju, odnosno da se taj proces nastavi i završi „čim to bude moguće”.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 16. aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Biljana Mitrinović

objavljeno: 16.04.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Srbija da reši 24 sporne privatizacije

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2012, 04:25

Evropska unija od Srbije očekuje da reši 24 sporne privatizacije, pomenute u rezoluciji Evropskog parlamenta, izjavio je šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer..."To je jedno od pitanja za koja se očekuje da budu rešena u okviru poglavlja koje se odnosi na vladavinu prava. Istina je da su se privatizacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

EU traži da se ispitaju sporne privatizacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2012

Evropska unija od Srbije očekuje da reši 24 sporne privatizacije, pomenute u rezoluciji Evropskog parlamenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.