Devenoport: Za saradnju smo sa svakom vladom koja želi brže u EU

Izvor: Blic, 09.Maj.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenoport: Za saradnju smo sa svakom vladom koja želi brže u EU

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je siguran da će ta delegacija moći efikasno da sarađuje sa svakom novom vladom u Srbiji koja želi da evropski put bude još brži i efikasniji.

Devenport je, nakon predstavljanja aktivnosti Delegacije EU povodom Dana Evrope, novinarima rekao i da se nada da se može očekivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da poglavlja 23 i 24 budu što pre otvorena.

- Evropska komisija je već dala svoju preporuku o tim poglavljima. Sada je na članicama EU da donesu svoju odluku o njima. Nadam se da možemo da očekujemo otvaranje što pre, čini mi se da je prioritet u ovom trenutku da dođe bez odlaganja do primene akcionih planova za ta pogljavlja - rekao je Devenport.

Upitan za brzinu puta Srbije ka EU, Devenport je rekao da to zavisi od kombinacije kapaciteta i političke volje.

Srbija je, kako je rekao, donela odluku da joj je put ka EU strateški prioritet.

On kaže da nije u pitanju samo članstvo u EU, već ceo proces reformi na putu ka EU.

- Srbija je već počela te reforme, ali se Srbija nalazi na početku otvaranja poglavlja i mislim da se svi nadaju da će taj proces ići brže i da će početi da se oseća veći napredak u vezi sa tim procesom - rekao je Devenport.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Devenport: Saradnja sa svakom vladom koja želi brže u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2016

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je siguran da će ta delegacija moći efikasno da sarađuje sa svakom novom vladom u Srbiji koja želi da evropski put bude još brži i efikasniji...Devenport je, nakon predstavljanja aktivnosti Delegacije EU, povodom Dana Evrope novinarima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.