Debaljcevski kotao pred potpunim oslobođenjem

Izvor: 011vodič.com, 17.Feb.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debaljcevski kotao pred potpunim oslobođenjem

Od jutros je krenula velika ofanziva Vojske Novorusije u svim pravcima kotla (karta dole) pa su tako oslobođena velika uporišta maloorlovka, NovoOrlovka, Poltavskoje, Orlovo-Ivanovka, Groznoe, Krasni Pehar a pred oslobađljnjem su i sela Kamenka i još par mesta.
VN je ušla duboka i u sam grad Debaljcevo (gornja mapa)), pod punom kontrolom je istočni deo grada a čišćenje od ukropa se vrši u centru gde su Novorusi zauzeli i glavnu bazu VSU u samom centru grada. Ukropi drže pod kontrolom >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << samo još južni i zapadni deo grada ali ne još dugo.
Velika kolona vojnih vozila pokušava da se probije sa severa kako bi sprečila katastrofu, zaplenu vojne tehnike i likvidaciju i zarobljavanje 6-8 hiljada ukra (mada ih sada ima bar 1000 manje – poginulih i ranjenih).
Poraz kod Ilovajska u odnosu na ovaj poraz koji sada trpe i Debaljcevskom kotlu je dečja igra.
The post Debaljcevski kotao pred potpunim oslobođenjem appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

NA UKRAJINSKOJ MAPI DEBALjCEVSKI KOTAO VIŠE NE POSTOJI

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 14:14

Ono što je sigurno zanimljivo je da ukrajinska mapa koja uvek bar malo pomeri granice u korist Ukrajine a štetu Novorusije je jutros izbrisala kotao, odnosno on je pod potpunonosti kontrolom armije Novorusije sa sve gradom Debaljcevom.. Navodno su se Ukrajinske trupe uspešno probile iz obruča i napustile...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.