Danas propitivanje članova vlade i glasanje o budžetu

Izvor: Blic, 29.Dec.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas "propitivanje" članova vlade i glasanje o budžetu

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da se izjasne o predlogu budžeta za narednu godinu, a u periodu od 16 do 19 sati i da "propituju" predstavnike Vlade Srbije, što im svakog poslednjeg četvrtka omogućava Poslovnik o radu parlamenta.

Poslanici će rad nastaviti najpre razmatranjem amandmana na predložene izmene seta pravosudnih zakona, da bi od 16 do 19 postavljali pitanja predstavnicima Vlade Srbije, a posle toga prešli na izjašnjavanje o predloženom budžetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pratećim zakonima i izmenama seta pravosudnih zakona.

Time će završiti jesenje zasedanje, a to će biti obeleženo, u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini, uz intoniranje himne "Bože pravde" i gardu na ulazu u Dom Narodne skupštine.

Predloženi budžet predviđa prihode od 750 milijardi dinara, rashode od 890 milijardi, a deficit od 140 milijardi dinara.

Za razliku od prethodnih godina, usvajanje najvažnijeg finansijskog akta nije neizvesno, budući da su podršku najavile sve stranke vladajuće većine, uključujući i Savez vojvođanskih Mađara.

Među pratećim zakonima o kojima će se poslanici izjašnjavati su izmene zakona o budžetskom sistemu, o akcizama, o porezu na dobit pravnih lica, o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, o obaveznom osiguranju u saobraćaju, o javnim putevima, o bezbednosti saobraćaja na putevima i o Fondu za zaštitu životne sredine.

Takođe, glasaće i o izmenama zakona o krivičnom postupku, o sudskim taksama, o uređenju sudova i o javnom tužilaštvu, kao i o predlogu odluke o prestanku funkcije sudiji Visokog saveta sudstva Predragu Dimitrijeviću.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen budžet za 2012. godinu

Izvor: Studio B, 29.Dec.2011

Poslanici republičkog parlamenta usvojili su večeras u celini predloženi budžet za 2012. godinu...Najvažniji finansijski akt dobio je podršku 128 poslanika, koliko ih je i bilo u sali...Predloženi budžet predviđa prihode od 750 milijardi dinara, rashode od 890 milijardi, a deficit od 140 milijardi...

Nastavak na Studio B...

Skupština glasa o budžetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011

BEOGRAD -..Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da se izjasne o predlogu budžeta za narednu godinu, a u periodu od 16 do 19 sati i da "propituju" predstavnike Vlade Srbije, što im svakog poslednjeg četvrtka omogućava Poslovnik o radu parlamenta...Poslanici će rad nastaviti najpre razmatranjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poslanici "propituju" članove Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011

BEOGRAD -..U Skupštini Srbije počela je sednica na kojoj poslanici postavljaju pitanja predstavnicima Vlade Srbije, a sednici prisustvuju ministri Milutin Mrkonjić, Oliver Dulić, Žarko Obradović, Nebojša Ćirić i Predrag Marković...Pravo da postavljaju pitanja predstavnicima vlasti poslanicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.