Dačić: SNS želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa DS

Izvor: Blic, 18.Feb.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SNS želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa DS

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić optužio je danas Srpsku naprednu stranku da konfrontacijom sa većinom partija na srpskoj političkoj sceni želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa Demokratskom strankom nakon izbora.

Komentarišući intervju zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, u kojem je on rekao da ta stranka ne može da sarađuje sasocijalistima, Dačić je upitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS sa kim može da saradjuje.

"Stvara se situacija da SNS ne može ni sa kim. Oni ne mogu sa radikalima, ne mogu sa Čedom (Jovanovićem, Liberalno-demokratska partija), ne mogu sa (Mlđjanom) Dinkićem (Ujedinjeni regioni Srbije), ne mogu sada ni sa nama (SPS). Pa sa kim mogu? Jedino će na kraju moći sa DS", rekao je on.

Dačić je rekao da je jasno da SNS želi da, na taj način, dovede do toga da koalicija sa DS postane jedina moguća.

"Kao što je Slobodan Milošević imao omiljenog opozicionara, sigurno je da i aktuelna vlast ima nekog omiljenog opozicionara", rekao je on.

Dačić je ocenio da broj azilanata koji iz Srbije odlaze u zemlje Evropske unije neće ugroziti napore za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Uniji, kao ni viznu liberalizaciju.

Ministar je rekao da je broj azilanata smanjen za polovinu, ali da je i dalje veliki, zbog čega je potrebno da se u rešavanje tog problema uključi i EU.

On je rekao da Srbija ne može da sprečava odlazak azilanata ukoliko zemlje EU ne žele da dostavljaju spiskove onih koji su već tražili azil, kao i da bi predstavljalo segregaciju kada bi policija iz autobusa za inostranstvo izvlačila Rome i Albance.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: SNS želi Vladu sa DS-om

Izvor: B92, 18.Feb.2012

Beograd -- Predsednik SPS-a Ivica Dačić optužio je SNS da konfrontacijom sa većinom partija želi da stvori uslove za formiranje Vlade sa DS-om nakon izbora...Komentarišući intervju zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, u kojem je on rekao da ta stranka ne može da sarađuje sa...

Nastavak na B92...

Dačić: Na kraju će SNS moći samo sa DS

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se pred izbore u Srbiji stvara atmosfera u kojoj će Srpska napredna stranka moći u koaliciju jedino sa Demokratskom strankom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić: SNS bi sa DS-om, Vučić: Nije tačno

Izvor: TvojPortal.com, 19.Feb.2012, 10:23

/presso nline/ Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS) da konfrontacijom sa većinom partija na srpskoj političkoj sceni želi da stvori uslove za formiranje vlade sa Demokratskom strankom (DS) nakon izbora..Komentarišući intervju zamenika...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.