D S S: Još jedna u nizu ucena EU

Izvor: Blic, 12.Okt.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Još jedna u nizu ucena EU

Demokratska stranka Srbije smatra da je preporuka Evropske komisije da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU “još jedna u nizu ucena” da Srbija prizna nezavisnost Kosova I Metohije, izjavio je danas poslanik te stranke Zoran Šami.

Šami preporuku EK smatra "definitivnim porazom” trogodišnje politike aktuelne vlasti, koja je, po njegovoj oceni, "svo ovo vreme bila ponizna u odnosu na EU”.

"Ključna rečenica evropskog komesara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za proširenje Štefana Filea je da će pregovori o ulasku Srbije u EU početi kada Srbija napravi napredak u razgovorima sa Prištinom. Formulacija je takva kao da je reč o dve nezavisne države”, rekao je Šami novinarima u republičkom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

D S S: BRIK i SAD, ne EU!

Izvor: S media, 12.Okt.2011

Izveštaj Evropske komisije predstavlja poraz vlasti, poraz politike koja je počela primenom S S P-a, kaže Zoran Šami iz Demokratske stranke Srbije. ..Poslanici Demokratske stranke Srbije (D S S) smatraju da je današnji Izveštaj EK poguban po budućnost Srbije. Zoran Šami je danas u Skupštini...

Nastavak na S media...

Vujanović i Lukšić o odluci EK

Izvor: Blic, 12.Okt.2011

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je danas da je odluka Evropske komisije (EK) o početku pregovora za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji "kapitalno značajna" za tu državu...Crna Gora je po rečima Vujanovića preporuku EK zaslužila "naporom svih njenih institucija"..."Pristupni pregovori...

Nastavak na Blic...

Zoran Šami: Još jedna u nizu ucena EU

Izvor: Blic, 13.Okt.2011, 01:35

Demokratska stranka Srbije smatra da je preporuka Evropske komisije da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU “još jedna u nizu ucena” da Srbija prizna nezavisnost Kosova I Metohije, izjavio je danas poslanik te stranke Zoran Šami...Šami preporuku EK smatra "definitivnim porazom”...

Nastavak na Blic...

Privrednici: Preporuka EK dobra za budućnost Srbije

Izvor: EMportal, 13.Okt.2011

Privrednici saglasni u oceni da će preporuka EK da Srbija dobije status kandidata za EU činiti dobro srpskoj privredi i građanima.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.