Brisel: Sastanak Ešton-Dačić-Tači

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Sastanak Ešton-Dačić-Tači

BRISEL - U Briselu je danas nešto pre 15 sati počeo trojni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.Eštonova je prethodno imala odvojene susrete sa Dačićem i Tačijem.Kako je najavljeno, glavne teme razgovora su ZSO, pravosuđe i policija.Današnji sastanak održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << se uoči izveštaja Eštonove o dijalogu i ključnog sastanka Ministarskog saveta EU zakazanog za 17. decembar, na kome će šefovi diplomatija zemalja članica dati konačno mišljenje o datumu prve međuvladine konferencije, koja označava formalni početak pregovora.Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijačič rekla je ranije danas da Briselski sporazum još nije u potpunosti primenjen te stoga treba pojačati rad na njegovoj primeni kako bi izveštaj Eštonove Evropskom savetu bio što pozitivniji."Dogovor iz aprila još nije potpuno ispunjen", rekla je Kocijančič novinarima tokom današnje runde dijaloga Beograda i Prištine koja je počela oko podne.Ona je podsetila da će Ešton 16. i 17. decembra izvestiti ministre spoljnih poslova zemalja članica o postignutom napretku, tako da je neophodno pojačati napore na sprovođenju sporazuma.Portparolka nije mogla da potvrdi da će nova runda briselskog dijaloga biti održana već sledeće nedelje, 13. decembra.Tači je pred početak sastanka sa Eštonovom novinarima rekao da buduća Zajednica srpskih opština neće imati vise ovlašćenja od nevladinih organizacija.Prema njegovim rečima, Srbija kasni sa primenom Briselskog sporazuma kada je reč o pravosuđu i policiji. On je izrazio očekivanje da će se uskoro sresti sa novoizabranim predsednicima kosovskih opština.Prema Tačijevim rečima, nedavno održani lokalni izbori bili su u potpunosti u skladu sa sporazumom od 19. aprila i dali su mu pun legitimitet.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak Dačić, Ešton, Tači

Izvor: Akter, 05.Dec.2013

U Briselu je završen sastanak Dačića, Tačija i Eštonove. Kosovski premijer je pre sastanka rekao da "Srbija kasni sa primenom sporazuma"

Nastavak na Akter...

BRISEL: Završen trojni sastanak, nastavak 13 decembra!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Dec.2013

Sastanak je održan uoči izveštaja Eštonove o dijalogu i ključnog sastanka Ministarskog saveta EU zakazanog za 17. decembar

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.