Bogdanović:Ne podržavamo izlazak na izbore ni srpske liste

Izvor: Studio B, 06.Dec.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović:Ne podržavamo izlazak na izbore ni srpske liste

Ministar za Kosovo i Meothiju Goran Bogdanović demantovao je da on, njegovi saradnici i Vlada Srbije podržavaju bilo koju od srpskih lista koje su se prijavile za učešće na izborima koje je Priština zakazala za 12. decembar.

"Niko ni od mojih saradnika ne učestvuje u poslovima koji bi išli na ruku kosovskim institucijama", rekao je Bogdanović na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Na sednici su članovi Odbora iz Srpske radikalne stranke upitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da li ministar, njegovi saradnici, predsednik Srbije i vlada podržavaju neku od srpskih lista, kao što se može čuti u javnosti, pa i od samih kandidata sa lista. Navodeći da to "apsolutno nije tačno", ministar je ponovio da je vlada zauzela jedinstven stav i pozvala kosovske Srbe da ne izlaze na izbore jer se nisu stekli uslovi za to.

Prema Bogdanovićevim rečima, taj jedinstven stav podržali su svi koalicioni partneri u vladi, a o tom pitanju održan je i sastanak partijskih lidera iz koga je proistekao zaključak vlade.

Za učešće na kosovskim izborima 12. decembra prijavilo se osam srpskih lista kojima je garantovano 10 poslaničkih mandata i dva ministarska mesta. Među njima je i Jedinstvena srpska lista na kojoj su između ostalih i čelnici dve srpske institucije na Kosovu - doma zdravlja i pošte Rada Trajković i Ranđel Nojkić.

Raspravu koja je trajala nešto kraće od dva sata obeležila su i optužbe članova odbora iz SRS na račun ministra da šalje nejasne poruke srpskoj zajednici kao i da je potrebno sankcionisati one koje izađu na izbore. Ministar je i na to rekao da je stav vlade jasan po pitanju izlaska na izbore, ali je dodao da su vremena sankcionisanja prošla i da to niko ne može očekivati ni od njega, ni od bilo koga drugoga u vlasti.

Odbornici su pokušali da saznaju i sastav članova srpskih lista koje su, kako su same saopštile, sastavljene od pripadnika svih partija zastupljenih u Vladi Srbije. Članovi Obora danas su većinom glasova podržali stav Vlade Srbije po pitanju izlaska kosovskih Srba na izbore, koji se održavaju u nedelju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne podržavamo nijednu listu"

Izvor: B92, 06.Dec.2010

Beograd -- Ministar Goran Bogdanović demantovao je da on, njegovi saradnici i Vlada podržavaju bilo koju od srpskih lista koje su se prijavile za kosovske izbore... "Niko ni od mojih saradnika ne učestvuje u poslovima koji bi išli na ruku kosovskim institucijama", rekao je Bogdanović...Na sednici...

Nastavak na B92...

VLADA SRBIJE NE PODRŽAVA IZLAZAK NA IZBORE NA KOSMETU

Izvor: Kurir, 06.Dec.2010

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović demantovao je da je Vlada Srbije podržala bilo koju od srpskih lista koje će izaći na izbore koji su za 12. decembar zakazale privremene kosovske institucije...Na sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, on je rekao da "to apsolutno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.