"Ne podržavamo nijednu listu"

Ministar Goran Bogdanović demantovao je da on, njegovi saradnici i Vlada podržavaju bilo koju od srpskih lista koje su se prijavile za kosovske izbore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2010.

16:34

Default images

"Niko ni od mojih saradnika ne učestvuje u poslovima koji bi išli naruku kosovskim institucijama", rekao je Bogdanović.

Na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju članovi Odbora iz SRS su upitali da li ministar, njegovi saradnici, predsednik Srbije i vlada podržavaju neku od srpskih lista, kao što se može čuti u javnosti, pa i od samih kandidata sa lista.

Navodeći da to "apsolutno nije tačno", ministar je ponovio da je vlada zauzela jedinstven stav i pozvala kosovske Srbe da ne izlaze na izbore jer se nisu stekli uslovi za to.

Prema Bogdanovićevim rečima, taj jedinstven stav podržali su svi koalicioni partneri u vladi, a o tom pitanju održan je i sastanak partijskih lidera iz koga je proistekao zaključak vlade.

Za učešće na kosovskim izborima 12. decembra prijavilo se osam srpskih lista kojima je garantovano 10 poslaničkih mandata i dva ministarska mesta.

Među njima je i Jedinstvena srpska lista na kojoj su između ostalih i čelnici dve srpske institucije na Kosovu - doma zdravlja i pošte Rada Trajković i Ranđel Nojkić.

Raspravu, koja je trajala nešto kraće od dva sata, obeležile su i optužbe članova odbora iz SRS da ministar šalje nejasne poruke srpskoj zajednici kao i da je potrebno kazniti one koje izađu na izbore.

Ministar je i na to rekao da je stav vlade jasan po pitanju izlaska na izbore, ali je dodao da su vremena kažnjavanja prošla i da to niko ne može očekivati ni od njega, ni od bilo koga drugoga u vlasti.

Odbornici su pokušali da saznaju i sastav članova srpskih lista koje su, kako su same saopštile, sastavljene od pripadnika svih partija zastupljenih u Vladi Srbije.

Članovi Obora danas su većinom glasova podržali stav Vlade Srbije po pitanju izlaska kosovskih Srba na izbore, koji se održavaju u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: