Bela kuća: Komi ispolitizovao istragu o vezama Trampa sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Komi ispolitizovao istragu o vezama Trampa sa Rusijom

Bela kuća optužila je bivšeg šefa FBI Džejmsa Komija da je isuviše ispolitizovao istragu o vezama američkog predsednika Donalda Trampa i njegove izborne kampanje s Rusijom, javlja agencija Rojters prenoseći komentar Bele kuće povodom nedavnih objava u medijima.

Ova „igra na publiku“ i „politizacija“ istrage nanosili su štetu diplomatskim naporima u radu s Moskvom, navedeno je u saopštenju.

Ranije je list „Njujork tajms“, pozivajući se na dokumente sa sastanka Trampa i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, napisao da je američki predsednik nazvao Komija „psihopatom“ i „poludelim idiotom“. Prema navodima lista, Tramp se požalio da je Komi vršio snažan pritisak na njega zbog Rusije, ali da je to okončano.

Tramp je prošle sedmice udaljio Komija s dužnosti izjavivši da je ovaj nesposoban da ispunjava svoje obaveze. Komi je vodio istragu o Trampu i njegovim mogućim vezama s Rusijom. 

Pogledaj vesti o: FBI,   Moskva,   Nju Jork

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Makron s Djentilonijem uoči samita G 7

Izvor: Beta, 20.Maj.2017

Francuski predsednik Emanuel Makron u nedelju će se sastati u Parizu sa italijanskim premijerom Paolom Djentilonijem uoči samita Grupe sedam industrijski najrazvijenjih zemalja  -  G7, zakazanog naredne nedelje na Siciliji, saopštila je Jelisejska palata.Makron i Djentiloni će sutra održati zajedničku...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.