Ode titula, ali Božinov juri još jedan trofej: Parni valjak protutnjao Surdulicom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode titula, ali Božinov juri još jedan trofej: Parni valjak protutnjao Surdulicom (VIDEO)

Ubedljiva pobeda Partizana protiv Radnika, bugarski napadač i Nemanja Mihajlović dvostruki strelci

U danu kad je zvanično ostao bez šampionskog pehara, Partizan je nagovestio da bi do kraja sezone mogao da se bori, ipak, za dva trofeja. Jedan klupski, drugi pojedinačni. Crno-beli će naredne srede igrati finale Kupa Srbije, a dotad će se uzdati u formu Valerija Božinova, očigledno „naoštrenog“ da zgrabi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zlatnu kopačku, jer je u trci za prvog strelca Superlige prestigao Andriju Pavlovića i sa dva pogotka Radniku nagovestio da će u završna tri kola da pojuri Uga Vijeiru - 4:0.

Bugarski napadač je proradio na jugu Srbije, podsetio na dane kad se najbolje snalazio u kaznenom prostoru rivala i protiv, ipak, nedoraslih Surduličana vratio Parni valjak u borbi za drugo mesto na tabeli (Brđani imaju dva boda više), a sebi ubrizgao inijekciju samopouzdanja pred finiš prvenstva u kome će mu meta biti napadač Crvene zvezde, pa Partizanov centarfor sa sadašnjih 18 ima i te kako dobre šanse da stigne na kotu 20 koju je zaposeo Portugalac.

Božinovu je bilo potrebno svega tri mintua da slomi otpor Radnika, koji je u prethodne dve utakmice pravio crno-belima ozbiljne probleme, međutim, večeras izabranici Ivana Tomića nisu dozvolili da im se potpkradu greške iz oktobra i prošlog meseca. Niti su „stali“ posle 2:0, niti su bili neozbiljni u odbrani, pa su skoro savršenom partijom - sigurno jednom od boljih ovog proleća - uspeli da spoje i dobru igru i kvalitetan rezultat.

A trebalo im je malo više od 40 minuta da razoružaju borbene i ne baš u napadu aktivne fudbalere Radnika. Sjajni Nemanja Mihajlović je opet pravio dar-mar levom stranom, dao dva gola i upisao asistenciju, Saša Ilić delio lopte kao pre desetak godina, Darko Brašanac igrao smisleno, Miroslav Vulićević, u odsustvu kažnjenog Ivana Bandalovskog, odogovrno, pa je opasnost Borivoju Ristiću pretila sa svih strana.



Bilo je samo pitanje kad će popustiti brana pred Ristićem. Čak i kad je Božinov uzdrmao prečku crno-beli nisu posustajali, dodavali su gas i za to su nagrađeni pred odlazak na pauzu, kad je iskusni napadač na asistencije Mihajlovića i Brašanca opet dao gol Radniku u Surdulici i praktično osigurao bodove gostima.



Još kad se na to nadovezala egzekucija Mihajlovića, kome je Božinov početkom drugog dela „vratio“ asistenciju pitanje pobednika i definitivno je rešeno, iako je Parizan ostavio utisak ekipe koja „grize“ do kraja i ne zadovoljava se makar vodila ubedljivo. O tome svedoči i poslednji napad na meču, kad je danas možda i ponajbolji akter meča Mihajlović na dodavanje Marka Golubovića postavio konačan rezultat.

Radnik je u početku stidljivo pokušavao kontranapadima, u drugom delu bio za nijansu otresitiji, međutim, samo pokušaj Arsića sa 20 metara (uzdrmao stativu iz slobodnog udarca) i rezerviste Mutavdžića (glavom) bili su premalo da se ugrozi renomirani rival, čija je defanziva, predvođena Markom Jovanovićem, funkcionisala na zavidnom nivou.



-------------------------------------------

RADNIK - PARTIZAN 0:4 (0:2)

/Božinov 42, 45, Mihajlović 58, 90+2/

Surdulica

Gradski stadion

Gledalaca: 2500

Sudija: Petar Piper (Čačak)

Žuti kartoni: Milovanović, Ristić (Radnik), M. Stevanović (Partizan)

Radnik: Ristić - Marković, Vuković, Gojković, Milovanović - Putinčanin, Deletić, Arsić (od 74. Pavlović), F. Stojanović (od 46. Mutavdžić), S. Stojanović (od 61. Jovanović), Ovusu. Trener: Miloš Veselinović

Partizan: Šaranov - Vulićević, M. Stevanović, Jovanović, Bogosavac -  Everton, Brašanac (od 46. Kosović), Ilić (od 64. Lukić) - Golubović, Božinov (od 77. Vlahović), Mihajlović. Trener: Ivan Tomić.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsubk stranici!

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.