SAD počele pripreme za operaciju međunarodne koalicije u sirijskoj Raki

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD počele pripreme za operaciju međunarodne koalicije u sirijskoj Raki

SAD su počele pripreme za operaciju međunarodne koalicije u sirijskoj Raki, izjavio je u parizu šef Pentagona Ešton Karter.

„Mi smo sa našim partnerima već počeli pripreme za operaciju na izolaciji Rake“, izjavio je Karter na konferenciji za štampu na kraju sastanka Ministara odbrane zemalja međunarodne koalicije na čelu sa SAD u francuskoj prestonici. Ministar odbrane Francuske Žan Iv le Drijan je izjavio da je za sada rano govoriti o mogućim rokovima i uslovima za izvođenje operacija protiv DAEŠ-a u Raki.

„Sve ide po ranije pripremljenom planu“, rekao je on. Prema rečima Kartera, ruska strana ne učestvuje u planiranju budućih operacija međunarodne koalicije u Raki. Prošle nedelje je Stejt department izjavio da nakon oslobađanja iračkog Mosula od DAEŠ-a koalicija treba da se koncentriše na oslobađanje sirijskog grada Rake kako bi se uništila teroristička grupa.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Karter: SAD pripremaju teren za kopneni napad na Raku - Rusija nije učesnik

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2016

Koalicija koju predvode SAD se kreće ka praktičnoj fazi napada na "glavni grad" terorista DAEŠ-a Raku u Siriji, koja bi mogao da počne pre nego što se dobije bitka za Mosul, reči su američkog sekretara za odbranu Eštona Kartera.. . "Već smo počeli pripreme za početak izolacije Rake", rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.