Desetine mrtvih u terorističkim napadima u Parizu

Izvor: VOA, 14.Nov.2015, 02:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine mrtvih u terorističkim napadima u Parizu

Desetine ljudi su poginule u terorističkim napadima širom Pariza. Policija je u toku noćnih sati oslobodila taoce iz jedne koncertne dvorane.

Veliki broj talaca bio je držan u koncertnoj sali gde je nastup jednog američkog benda prekinula paljba iz Kalašnjikova. U publici je bilo i do hiljadu ljudi, od kojih su mnogi uspeli da pobegnu ali još nije jasno koliko njih je uzeto za taoce ili pogubljeno.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje i naredio zatvarnje francuskih granica - što je čin bez presedana u Evropi 21. veka. Iz Vašingtona, predsednik Barak Obama je poručio da su SAD spremna da pomognu Francuskoj na sve moguće načine.

Jedan zvaničnik francuske policije izjavio je za Glas Amerike da bilans žrtava trenutno iznosi 67 ali i dalje raste.

Nijedna organizacija još nije preuzela odgovornost za napade.

Jedan od očevidaca unutar koncertne dvorane izjavio je da su napadači kontinuirano pucali u publiku, prekidajući paljbu samo da bi tri puta napunili oružje. On je bio blizu izlaza i uspeo je da pobegne tokom jedne od tih pauza.

Jedna od prvih eksplozija odjeknula je ispred sportskog stadiona gde je predsednik Oland, kao i veliki broj gledalaca, pratio fudbalsku utakmicu reprezentacija Francuske i Nemačke. Eksplozija se osetila unutar stadiona.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.