Dve deonice u Vojvodini u redovnoj odbrani od poplava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2009, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve deonice u Vojvodini u redovnoj odbrani od poplava

NOVI SAD - U Vojvodini je od danas ukupno 95 kilometara nasipa u režimu redovne odbrane od poplava, na levoj obali Dunava kod Apatina i Bogojeva i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav na deonici od Bezdana do Prigrevice, saopštilo je danas Javno preduzeće "Vode Vojvodine".

U saopštenju je navedeno da je kod Bezdana izmeren vodostaj od 493 centimetra, što je, kako je navedeno, povećanje od 56 centimetara u odnosu na jučerašnje stanje.

Nasipi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lošem stanju

"Imajući u vidu nedostatak sredstava za održavanje zaštitnih objekata koji su nasipe doveli u relativno loše stanje, redovna odbrana od poplava je uvedena i pre dostizanja kriterijuma vodostaja od 500 centimetara", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sektorski rukovodioci izvestili "Vode Vojvodine" o mestimičnoj pojavi vode koja ugrožava deo nasipa, a da je na celom sektoru otežano osmatranje i uočavanje slabih mesta zbog visoke trave i divljeg duvana.

I dalje raste

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Dunav će kod Bezdana sutra porasti za još pola metra, a mere redovne odbrane od poplava u narednih nekoliko dana verovatno će biti uvedene na još nekim deonicama na Dunavu.

Prema prognozi, Dunav kod Novog Sada ući će u redovnu odbranu od poplava 1. jula, kada je prognoziran vodostaj od 467 santimetara.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Redovna odbrana od poplava na dve deonice

Izvor: EMportal, 28.Jun.2009

U Vojvodini je od danas ukupno 95 kilometara nasipa u režimu redovne odbrane od poplava, na levoj obali Dunava kod Apatina i Bogojeva i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav na deonici od Bezdana do Prigrevice, saopštilo je danas Javno preduzeće "Vode Vojvodine".

Nastavak na EMportal...

Redovna odbrana od poplava na dve deonice

Izvor: Blic, 28.Jun.2009

U Vojvodini je od danas ukupno 95 kilometara nasipa u režimu redovne odbrane od poplava, na levoj obali Dunava kod Apatina i Bogojeva i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav na deonici od Bezdana do Prigrevice, saopštilo je Javno preduzeće "Vode Vojvodine".....U saopštenju je navedeno da je kod Bezdana izmeren...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.