Preminuo reditelj Džonatan Demi

Izvor: Beta, 26.Apr.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo reditelj Džonatan Demi

Američki reditelj Džonatan Demi (Jonathan Demme), koji je nagradjen Oskarom za film "Kad jaganjci utihnu", preminuo je danas u 73. godini.Demi je preminuo jutros u svom stanu u Njujorku, uz prisustvo supruge Džoane i troje dece, saopštio je njegov portparol.Kako je navedeno, reditelj je preminuo zbog komplikacija raka jednjaka.Karijeru je započeo početkom 1970-ih godina, a medju njegovim najpoznatijim filmovima su "Filadelfija" i "Čudesna devojka".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Umro Jonathan Demme reditelj filmova 'Kad jaganjci utihnu' i 'Filadelfija'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2017

Jonathan Demme reditelj kultnih filmova „Kad jaganjci utihnu“, i "Filadelfija" kao i briljantnih dokumetaraca o slavnim muzičarima umro je u 73. godini, od raka, saopštila je njegova agentica za odnose sa javnošću. Annalee Paulo je rekla da je umro u Njujorku u srijedu ujutro od komplikacija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.