Oko 100 demonstranata uhapššeno na demonstracijama u Njujorku

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 100 demonstranata uhapššeno na demonstracijama u Njujorku

Oko 100 demonstranata uhapšeno je u Njujorku tokom demonstracija organizovanih zbog klimatskih promena.

Na stotine demonstranata sinoć je tokom protestne šetnje finansijskom četvrti njujorškog Menhetna optužilo Volstrit da finansira klimatske promene.

Demonstranti su na nekoliko sati prekinuli saobraćaj na Menhetnu, a kada je okončano trgovanje na Njujorškoj berzi, pokušali su da pomere metalne šipke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postvljene ispred zgrade da bi ih sprečile da joj priđu, tada je policija upotrebila bibe sprej i odvratila demonstarnte da uđu u zgradu.

Nakon toga policija je "razbila" okupljanje demonstranata, ali je neokoliko njih sedeći protestovalo nedaleko od Vol strita, da bi ih policija kasnije odvodila jednog po jednog.

Ukupno je uhapšeno 100 demonstranata, a troje je pritvoreno ranije tokom dana, saopštila je policija, a broj su potvrdili i organizatori protesta, preneo je Rojters.

Demonstracije su organizovane dan nakon skupa "Poplava Volstrita" na kome je, kako se procenjuje, učestvovalo oko 3.000 ljudi, preneo je AFP.

Organizatori su naveli da je protest sazvan da se suoči s uzrocima klimatske krize - ekonomskog sistema zasnovanog na eksploataciji vojnih zajednica, radnika i prirodnih resursa.

U pratnji demonstranata bio je i četiri i po metara veliki balon na naduvavanje i pano razvijen na 91 metar na kome je pisao naziv protesta "Poplava Volstrita".

Protest je usledio samo dan pošto je na desetine hiljada okupljenih širom sveta zatražilo hitnu akciju za zaustavljanje klimatskih promena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oko 100 demonstranata uhapšeno na demonstracijama u Njujorku

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014

NJUJORK - Oko 100 demonstranata uhapšeno je u Njujorku tokom demonstracija organizovanih zbog klimatskih promjena...Na stotine demonstranata sinoć je tokom protestne šetnje finansijskom četvrti njujorškog Menhetna optužilo Volstrit da finansira klimatske promjene...Demonstranti su na nekoliko sati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.