Koka- kola lansira svoju marku mleka Ferlajf

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka- kola lansira svoju marku mleka "Ferlajf"

NjUJORK - Američki gigant za proizvodnju bezalkoholnih gaziranih napitaka, Koka-kola namerava da počne sa prodajom mleka obogoćenog proteinima i smanjenom količinom šećera. Nova marka mleka prodavaće se od narednog meseca, prvo na tlu SAD, pod nazivom Ferlajf po dvostruko višim cenama, prenosi fracuski list Maten. Predstavnici Koka-kole su optimistični i očekuju dobru prodaju nove robne marke, uprkos duplo većoj ceni od prosečne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << maloprodajne mleka. Zahvaljujući posebnom sistemu filtriranja, Koka-kolino mleko biće 50 odsto bogatije proteinima, sadržaće 30 odsto manje šećera i biće bez laktoze. Zamenica izvršnog direktora kompanije Sandra Daglas tvrdi da će obogaćeno mleko Ferlajf biti boljeg ukusa od običnog mleka. Inače prodaja obogaćenog mleka proteinima u SAD je u porastu dok prodaja običnog mleka pada. Cena mleka u SAD raste još od 2008, pošto je Kina počela da se snabdeva mlekom u prahu proizvedenom u inostranstvu. Najveći lanac američkih mlekara Din Fud zatvorio je jedan broj fabrika i smanjio proizvodnju. Koka-Kola je u drugom tromesečiju zabeležila pad prihoda od 1,37 odsto na 12,57 milijardi dolara što je ispod očekivanih 12,87 milijardi dolara. Koka-kola, ozloglašena u poslednje vreme kao i lanac restorana brze hrane Mek Donalds po nezdravim proizvodima, u nameri da povrati klijantelu, lansirala je prošle godine prvo u Argentini a potom u Čileu prirodno zašečereni napitak "Koka-kola Lajf" sa zelenom etiketom. To je prvi gazirani napitak brenda Koka-kola koji sadrži prirodni šećer i steviju, niskokaloričan zaslađivač prirodnog porekla.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TO JE ONO PRAVO: Koka-kola počinje s prodajom mleka!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014

Zahvaljujući posebnom sistemu filtriranja,u Koka-koli navode da će njihovo mleko biti 50 odsto bogatije proteinima, sadržaće 30 odsto manje šećera i biće bez laktoze..NJUJORK - Američki gigant za proizvodnju bezalkoholnih gaziranih napitaka, Koka-kola namerava da počne sa prodajom mleka obogoćenog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.