Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U NJUJORKU Aktivisti blokirali Misiju SAD pri UN, policija uhapsila desetak osoba

Više od deset aktivista uhapšeno je danas u Njujorku nakon što su blokirali ulaz u Misiju SAD pri UN, kako bi protestvovali protiv odluke američkih vlasti da bojkotuju pregovore o povelji o zabrani nuklearnog naoružanja, prenosi Rojters.

Anti-nuclear bomb activists arrested at U.S. mission to U.N.: NEW YORK (Reuters) - More than a dozen… https://t.co/vZWqKq8dfd #worldNews pic.twitter.com/UogAghrFy4

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da su demonstranti uzvikivali "SAD, priključite se pregovorima, zabranite bombu" i sedeli 10 minuta ispred vrata misije pre nego što njujorška policija intervenisala, upozorivši pritom više puta učesnike protesta da će biti uhapšeni ukoliko se ne raziđu.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli u martu je najavila da su SAD, Velika Britanija i Francuska među skoro 40 zemalja koje su odlučile da se ne pridruže pregovorima o zabrani upotrebe nuklearnog naoružanja.

Generalna skupština UN je u decembru, u odsustvu predstavnika 13 zemalja članica, usvojila rezoluciju o zabrani upotrebe nuklearnog oružja, sa 113 zemalja koje su glasale za uvođenje rezolucije, dok je 35 zemalja bilo protiv.

Drugi krug pregovora UN je u pripremi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Akcija nemačke policije - na meti 36 osoba zbog govora mržnje na internetu

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2017, 10:00

Nemačka policija pretresla je rano jutros širom zemlje domove 36 osoba osumnjičenih da su na internetu objavljivali poruke govora mržnje i podržavali krajnje desničarske stavove...Služba federalne kriminilastičke policije je ispitala osumnjičene i preduzela "dodatne mere", ali se ne precizira...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.