Dačić u UN: Očekujem žustru raspravu sa predstavnicima Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u UN: Očekujem žustru raspravu sa predstavnicima Prištine

Dačić, koji će na sutrašnjoj sednici SB UN u Njujorku predstavljati Srbiju, kazao da će se "svim sredstvima suprotstaviti retorici i logici" predstavnici Prištine u SAD Vljori Čitaku, koja je, kako kaže, "poznata po neprincipijelnim i žustrim napadima na Srbiju na svakoj sednici SB UN".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Njujorku da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nacija na kojoj će biti razmatran tromesečni Izveštaj Generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a, očekuje žustru raspravu sa predstavnicima Prištine.

"Mi želimo da nastavimo dobre odnose u regionu, želimo regionalni mir i stabilnost, ali mi ne možemo prihvatiti jednostrane akte kao što je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova. Takodje, mi insistiramo na formiranju Zajednice srpskih opština", rekao je Dačić u Njujorku.

Prema njegovim rečima, o svemu tome razgovaraće i sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u petak.

Dačić je kazao i da je praksa da se uoči sednice razgovara sa zemljom koja predsedava SB UN, a to je ovoga puta Malezija, sa kojom Srbija ima dobre odnose još od vremena Tita.

"Razgovarao sam danas sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Malezije o našim bilateralnim odnosima. Malazija je našim gradjanima ukinula vize, Vlada Srbije će veoma brzo doneti uzvratnu meru, ali je neophodno i poboljšanje kontakata, a samim tim i ekonomske saradnje", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, on je predstavnike te zemlje pozvao da probaju da organizuju grupu zemalja iz regiona sa kojima bi imali posebne i specifične ekonomske interese i zajedničke sastanke, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.