Prenos zatvaranja Filmskih susreta od 21 h na Niškoj televiziji (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Avg.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prenos zatvaranja Filmskih susreta od 21 h na Niškoj televiziji (VIDEO)

Sinoć su na Letnjoj pozornici prikazani filmovi “Top je bio vreo” i “Varvari”, a glumica šeste festivalske večeri je Anita Mančić za ulogu Hatidže u filmu “Top je bio vreo”. Večeras se zatvaraju 49. Filmski susreti i publika će moći da pozdravi ovogodišnje laureate. Direktan prenos zatvaranja i na kanalu Niške televizije.
“Top je bio vreo” je ratna drama o odrastanju u bombama zasipanom Sarajevu. Sniman je uz mnogo finansijskih problema, kako je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << producent filma Tihomir Stanić. Sniman je u Beogradu, Sarajevu, Doboju i najviše u Kozarskoj Dubici. Ovih dana se odlučuje i o srpskom kandidatu za nagradu “Oskar”, konkurent ovom filmu je “Montevideo, vidimo se”.
Za glumicu šeste festivalske večeri proglašena je Anita Mančić za ulogu Hatidže. Nakon što granata ubija roditelje desetogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, ona ga prihvata i neguje kao svoje dete.
Ulogu u filmu ima i Bojana Maljević O svojoj ulozi kaže da je igrala karakter , a ne veroispovest.
Drugi prikazani film, “Varvari” debitantsko je ostvarenje mladog reditelja Ivana Ikića. Film je sniman u Mladenovcu, rodnom gradu reditelja, a jednu od glavnih uloga, vođu navijača igra Željko Marković . Ovo je njegov prvo pojavljivanje na filmu.
Večeras se zatvaraju 49. Filmski susreti, a u 201 čas u direktnom prenosu na kanalu Niške televizije možete pratiti i svečanu dodelu nagrada. Dodeljuje se 8 zvaničnih nagrada, od kojih je najznačajnija grand prix “Naisa”, zatim za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu “Car Konstantin” i “Carica Teodora”. Dodeljuju se i tri nagrade za strane glumce.
Nakon svečane dodele prikazuju se i dva dokumentarn filma “Moj city. Moj Niš” i “Lauš”, film posvećen Žarku Lauševiću.

 
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tihomir Stanić: Morao sam da snimim film „Top je bio vreo“

Izvor: Blic, 29.Avg.2014

Glumac i producent filma „ Top je bio vreo“ Tihomir Stanić rekao je juče u Nišu da je čim je pročitao istoimeni roman Vladimira Kecmanovića osetio da mora da snimi taj film...- To što sam ja osetio je isto osetio i reditelj Slobodan Skerlić. On se tada spremao da snimi neki drugi film, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.