Otkriven spomenik Šabanu Bajramoviću u Nišu

Izvor: Beta, 12.Avg.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven spomenik Šabanu Bajramoviću u Nišu

NIŠ, 12. avgusta 2010. (Beta) - Pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću u četvrtak je u Nišu otkriven spomenik u centru grada na nišavskom keju u okviru početka ovogodišnjeg džez festivala Nišvil.

Spomenik su otkrili ministar kulture Nebojša Bradić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a supruga pevača Bajramovića, Milica Bajramović, položila je cveće - 100 belih ruža na postament spomenika.

Spomenik, rad vajara Vladana Ašanina, predstavlja Bajramovića u prirodnoj veličini sa mikrofonom u ruci, a pre otkrivanja bio je pokriven belim platnom ali i čergom, jednim od obeležja Roma.

Spomenik je uradjen, na inicijativu Nišvil džez festivala uz finansijsku pomoć prijatleja Šabana, a medju prijateljima koji su finansirali izgradnju spomenika su reditelj Goran Paskaljević, glumac Ljubiša Samardžić, muzičar Goran Bregović, bivši premijer Zoran Živković, gradonačelnik Simonović, pevačica Esma Redžepova i drugi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriven spomenik Šabanu Bajramoviću u Nišu (VIDEO)

Izvor: EMportal, 12.Avg.2010

Pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću danas je u Nišu otkriven spomenik u centru grada na nišavskom keju u okviru početka ovogodišnjeg džez festivala Nišvil.

Nastavak na EMportal...

Otkriven spomenik Sabanu Bajramovicu u Nisu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Avg.2010

NIŠ, 12. avgusta 2010. (Beta) - Pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću u četvrtak je u Nišu otkriven spomenik u centru grada na nišavskom keju u okviru početka ovogodišnjeg džez festivala Nišvil. Spomenik su otkrili ministar kulture Nebojša Bradić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Otkriven spomenik Šabanu Bajramoviću (video)

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2010

Na obodu amfiteatra na nišavskom keju u centru Niša svečano otkriven spomenik legendi romske muzike.

Nastavak na JužneVesti.com...

Otkriven spomenik Šabanu Bajramoviću

Izvor: Mondo, 12.Avg.2010

Kralju romske muzike u Nišu je otkriven spomenik na nišavskom keju u okviru početka ovogodišnjeg džez festivala Nišvil.

Nastavak na Mondo...

Kralj romske muzike ipak dobio spomenik u Nišu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Avg.2010

Ovogodišnji, 27. po redu, Internacionalni džez festival, poznatiji kao Nišvil, simbolično je otvoren otkrivanjem spomenika Šabanu Bajramoviću preko puta niške tvrđave. Niš se na taj način odužio čoveku koga je magazin Tajm proglasio jednim od deset najuticajnijih bluz pevača

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šaban Bajramović dobio spomenik u Nišu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2010

NIŠ - U Nišu je danas je otkriven spomenik kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću, rad niškog kipara Vladana Ašanina. Spomenik Šabanu Bajramoviću nalazi se na nišavskom keju, kod amfiteatra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Bajramović konačno dobio spomenik

Izvor: Press, 13.Avg.2010, 01:27

Kralj romske muzike Šaban Bajramović konačno je dobio spomenik u Nišu! Na keju Nišave, u blizini kafane u kojoj je Šaban često pevao, ministar kulture Nebojša Bradić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović juče su svečano otkrili spomenik u bronzi, rad akademskog vajara Vladana Ašanina ...

Nastavak na Press...

OTKRIVEN SPOMENIK ŠABANU BAJRAMOVIĆU

Izvor: Kurir, 13.Avg.2010

NIŠ - „Jednom je Majls Dejvis pitao Žilijet Greko: ‘Volite li muziku?’ A ona ga je dodirnula rukom i odgovorila: ‘Volim!’“..Ispričavši ovu priču, ministar kulture Nebojša Bradić prišao je spomeniku Šabanu Bajramoviću i dodirnuo ga. Džezeri su svirali na podnevnom suncu. Usledio...

Nastavak na Kurir...

Brojevi dana - 100 ruža pored spomenika Šabanu Bajramoviću i 50. Trubačko ludilo u Guči

Izvor: Komp. Biblioteka, 13.Avg.2010

Spomenik Šabanu Bajramoviću i 100 ruža. 50. jubilarni Sabor u Guči. 27. džez festival Nišvil. 15000 novih dokumenata na WikiLeaks.

Nastavak na Komp. Biblioteka...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.