Nastavak radova na Gazeli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2011, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak radova na Gazeli

BEOGRAD -

JP "Putevi Srbije" nastaviće danas radove na mostu "Gazela", zbog kojih će saobraćaj biti izmenjen, a zbog gužvi koje se očekuju iz Gradske uprave apeluju na građane da koriste javni prevoz, preostala dva mosta koja su na raspolaganju i obilaznicu oko Beograda.

Za saobraćaj će biti zatvorene krajnja desna i srednja saobraćajna traka na mostu "Gazela" u smeru od Novog Beograda ka Nišu, a vozila će se kretati u preostale četiri trake, tako što su za svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smer obezbeđene po dve trake.

Tokom trajanja izmena, vozila koja idu u smeru od Novog Beograda ka Nišu kretaće se saobraćajnim trakama koje su fizički odvojene, tako da na samom mostu nije moguće prestrojavanje iz jedne trake u drugu.

Za vozače koji se kreću preko mosta "Gazela" u smeru od Novog Beograda ka Nišu, a žele da se isključe na petlji "Mostar" potrebno je da se pre petlje kod "Sava"centra prestroje u desnu saobraćajnu traku.

Vozačima se savetuje da prilikom dolaska na most iz smera Novog Beograda obrate pažnju na predznak za preusmeravanje saobraćaja na putu sa fizički razdvojenim kolovozima i da se na vreme prestroje.

Saobraćajna traka iz koje je moguće isključenje na petlji "Mostar" označena je kao smer prema Čačku.

U saopštenju se navodi da će zbog radova od sutra do 23. juna biti zatvorene uzlazne rampe iz Ulice Vladimira Popovića na most "Gazela" u smeru od Novog Beograda ka Nišu, čime je onemogućeno uključenje vozila na petlji kod centra "Sava".

Za ulazak na most u smeru od Novog Beograda ka Nišu preporučuje se korišćenje priključaka na auto-put sa kružnih petlji kod "Arene Beograd" iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe.

Do 13. juna biće zatvorene silazne rampe sa mosta "Gazela" ka Bulevaru vojvode Mišića i Savskoj ulici u smeru od Novog Beograda ka Nišu, čime je onemogućeno isključenje vozila sa mosta ka Beogradskom sajmu i Savskoj ulici.

Za vozila koja dolaze iz smera Novog Beograda i mosta, a treba da skrenu u Bulevar vojvode Mišića ili Savsku ulicu predlažemo je da se isključe na petlji "Mostar" ka mostu koji se nalazi u produžetku ulice Kneza Miloša preko auto-puta, a da nakon prelaska mosta skrenu desno na silaznu rampu prema Obrenovcu i zatim ka Bulevaru vojvode Mišića ili Savsku ulicu.

Vozila koja se kreću od Novog Beograda ka Banovom brdu mogu da se isključe na petlji "Mostar" ka kružnom toku "Topčiderska zvezda" i koriste petlju "Careva ćuprija".

Zbog suženja kolovoza, do 11. maja saobraćaj će se usporeno odvijati u smeru od Bulevara vojvode Mišića ka Savskoj ulici i na uzlaznoj rampi na most "Gazela" iz tog Bulevara.

Linije javnog gradskog prevoza 88, 89 i 601 redovno će saobraćati, a za kretanje u smeru ka Banovom brdu i Glavnoj železničkoj stanici koristiće petlju "Hitna pomoć" kako bi se sa mosta uključile u Bulevar vojvode Mišića i Savsku ulicu, dok u suprotnom smeru neće menjati trasu kretanja.

U prvoj fazi izvođenja radova neće biti izmena na trasama tramvaja na linijama 3, 12 i 13.

U saopštenju se apeluje na sve vozače da u zoni radova prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i posebnu pažnju obrate na postavljenu saobraćajnu signalizaciju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

BEZ GUŽVI I ZASTOJA NA ULICAMA PRESTONICE

Izvor: Kurir, 15.Mar.2011

BEOGRAD - Na ulicama prestonice nema većih zastoja i gužvi , bez obzira na novu fazu rekonstrukcije mosta "Gazela"...Pojačan saobraćaj zabeležen je na petlji "Autokomanda" u pravcu ka autoputu, kao i na Banovom brdu, u smeru ka Radničkoj ulici...Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća saobraćaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.