Liturgija povodom Svetog Stefana Dečanskog (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Nov.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liturgija povodom Svetog Stefana Dečanskog (VIDEO)

Povodom slave niskog Kazneno-popravnog zavoda Svetog Stefana Dečanskog, prvi put služena je liturgija u istoimenom novobnovljenom hramu koji su gradili zatvorenici i zaposleni, a koji je zadužbina Aleksandara Prvog Karađorđevića iz 1934. godine. Liturgiju je služio episkop niški gospodin Jovan Purić, a pored ministra pravde Nikole Selakovića, prisustvovali su i predstavnici Grada i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

ZATVORENICI I UMETNOST Osuđenici u Nišu obnovili zatvorsku crkvu

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014

U kazneno popravnom zavodu u Nišu danas je osveštana obnovljena Crkva Svetog kralja Stefana Dečanskog na čijoj su rekonstrukciji i oslikavanju radili zatvorenici ove ustanove...Svetu liturgiju u obnovljenoj crkvi služio je vladika niški Jovan...On je rekao da učešće u ovoj obnovi pokazuje da...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.