“Dosta je bilo” u Nišu ide u opoziciju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Maj.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dosta je bilo” u Nišu ide u opoziciju

Pošto sve stranke i koalicije, kako kažu u Pokretu “Dosta je bilo”, čekaju sednicu Predsedništva SNS, oni odustaju od pregovora o formiranju vlasti i na gradskom, i na opštinskom nivou.

Za članove Pokreta “Dosta je bilo”, koji ističu da su Nišlije, saramotno je da partije nemaju slobodu u odlučivanju u odnosu na njihove centrale.

Samim tim verujemo da takvi odbornici ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biti sposobni i ne mogu donositi odluke u korist građana. Odbornici predstavljaju Nišlije, a ne partijske centrale. Krajnje je vreme da svi politički činioci shvate ovo i da prestanu da preko ovog grada grade svoje političke pozicije - pišu iz Pokreta.

Dodaju da se vlast u Nišu formira u Beogradu i da osim vladajuće partije, postoji još nekoliko partija “koje čekaju famozno predsedništvo naprednjaka kako bi videli šta i kako dalje”. Zbog toga predstavnici Pokreta koji je osnovao Saša Radulović ne žele da pregovaraju ni sa kim.

Nama je bitan Niš. Mi ne želimo da čekamo nikakva predsedništva. Niš je imao izbore. Građani su izabrali svoje predstavnike. Ako su vas birali, onda budite dovoljno časni, pa izađite i iskreno im kažite – to što ste nas birali nije nimalo važno, jer svi mi čekamo predsedništvo jedne partije, i kako ona kaže tako će funkcionisati Niš - kažu u DJB.

Odustajanje od pregovora za DJB ne znači, kako kažu, da odustaju i od odgovornosti. Naprotiv, tvrde da je upravo ovakav potez “odgovorna stvar”, jer su građanima rekli istinu.

Ističu da nisu pravili kompromise i kada su im govorili da neće preći cenzus i dodaju da oko odgovornosti kompromisa nema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Dosta je bilo" biće opozicija u Nišu

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Maj.2016, 13:09

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ neće biti u lokalnoj vlasti. Kako su saopštili, ne žele da pregovaraju o koalicijama ni na gradskom ni na opštinskom nivou, jer se o niškoj vlasti odlučuje u Beogradu, a sve stranke čekaju sednicu predsedništva SNS-a... „Sa naprednjacima i partijama...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.