Hipnoza jedne ljubavi i proglašenje nagrađenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hipnoza jedne ljubavi" i proglašenje nagrađenih

Na 46. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Danima komedije" u Jagodini, večeras će biti odigrana poslednja predstava u zvaničnoj konkurenciji za nagrade i proglašeni dobitnici nagrada "Miodrag Petrović - Čkalja" i "Mija Aleksić" i statueta "Ćuran".

Reč je o prestavi "Hipnoza jedne ljubavi", tekst i režija Dusan Kovačević, u izvođenju "Zvezdare teatra" Beograd. Glume: Ljubomir Bandić, Anica Dobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nina Janković, Dragan Petrović, Uroš Jakovljević i Ivan Mihajlović.

"Hipnoza jedne ljubavi" je najnoviji komad Kovačevića za koga selektor festivala, teatrolog i pozorišni kritičar dnevnog lista "Politika" dr Ana Tasić, kaže da je "bajkovita melodramska groteska koja se u osnovi bavi problemom odlaska mladih ljudi iz zemlje".

"Radnja se dešava na napuštenoj planini, u nadrealno postavljenim okolnostima preplavljujuće bede. Jaki začini fantastike prate prepoznatljive Kovačevićeve likove, kljakave članove dve krnje porodice čija su deca otišla u beli svet u potrazi za stabilnijim životom", rekla je Tasićeva.

"Dani komedije", su po tradiciji počeli 20. marta, održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Jagodine.

Završiće sutra uveče, dodelom nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, 27. marta.

Ove godine autor poruke je poznata francuska glumica Izabel Iper.

Među nagrađenima je i doajen srpskog glumišta, pozorišni, filmski i televizijski glumac Vlastimir Velisavljević kome će biti uručen "Zlatni ćuran" za životno delo, najviše priznanje festivala. Ovu nagradu, uz statuetu "Zlatnog Ćurana" prati i novčani iznos od 100.000 dinara, koga je obezbedila Komercijalna banka.

Predstave na ovogodišnjim "Danima komedije" ocenjuje stručni žiri: teatrolog dr Miodrag Radonjić, predsednika, glumica Danica Maksimović i ispred grada Jagodine, vajar Marija Vulić

. Najsmešnija predstava, proglašava se na osnovu ocena publike. Za sada, vodi sinoć odigrana predstava "Dva u jedan" Rej Kuna, režija

Petar Jovanović, u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica, kojoj je publika dala ocenu 4,65. Najsmešnija predstava po oceni publike dobija nagradu "Miodrag Petrović - Čkalja" sa statuteom Jovanče Micića, glavnog lika u komediji "Put oko sveta" Branislava Nušića a najbolja po oceni stručnog žirija nagradu "Mija Aleksić".

U čast nagrađenih, pre spuštanja zavese na 46. "Dane komedije", Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banja Luke izvešće predstavu "Celo telo tu me boli", tekst i režija Nikola Pejaković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Hipnoza jedne ljubavi" večeras na Danima komedije

Izvor: Blic, 26.Mar.2017

Na 46. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Danima komedije" u Jagodini, večeras će biti odigrana poslednja predstava u zvaničnoj konkurenciji za nagrade i proglašeni dobitnici nagrada "Miodrag Petrović - Čkalja" i "Mija Aleksić" i statueta "Ćuran"...Reč je o prestavi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.