Nišville organizuje osam koncerata u čast Svetskog dana džeza

Izvor: BalkanRock.com, 25.Apr.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišville organizuje osam koncerata u čast Svetskog dana džeza

Nišville jazz festival, u saradnji sa sa starim partnerima, po peti put za redom u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan.

Obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu će se tradicionalno održati u klubu Feedback sa početkom u 22 časa. Nastupiće niški sastavi >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Moba i Naissblue, a takođe po tradiciji, posle oficijelnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

Dan džeza u Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj Sali leskovačkog kulturnog centra sa početkom u 20 sati a nastupiće sastav učenika jazz odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca i niški sastav Naissblue. Suorganizatori programa su Muzička škola i Leskovački kulturni centar.

U Vranju će nastupiti domaći sastav MJMS Quartet i grupa Tevarbulebra iz Niša, a program će se održati u Sali Omladinskog kulturnog crentra (OKCE) sa početkom u 20 sati. Suorganizator programa je Muzička škola iz Vranja.

Mesto održavanja obeležavanja Svetskog dana džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“, koji je i suorganizator programa – a početak je zakazan za 19 sati. Nastupaju grupa Strangers from South iz Bujanovca i niški sastav Benny Brickman Band. Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta NišvillaJazz – Mulktikulturalni izraz koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.

Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka. Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Svetski dan džeza i u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 26.Apr.2016, 10:42

“Nišville jazz festival” po peti put za redom u subotu 30. aprila, organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije: Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan. U Vranju će nastupiti domaći sastav „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.