ALARMANTNO: TRI MILIONA KVADRATA u Srbiji pod NATO BOMBAMA, evo gde je NAJOPASNIJE! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Avg.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARMANTNO: TRI MILIONA KVADRATA u Srbiji pod NATO BOMBAMA, evo gde je NAJOPASNIJE! (FOTO)

Nakon što je teško ranjen deminer Mladen Gluhović dok je na Kopaoniku demontirao bombu, u javnost je dospela i informacija da je na više od 150 lokacija u Srbiji ostalo zaostalih bombi, a da je na čak deset lokacija u opštinama Preševo i Bujanovac sakriveno najrazličitijih tipova mina.

Prema podacima Centra za razminiranje Srbije najkritičnije je u okolini Bujanovca, Sjenice i Paraćina, ali ima ih i kod Novog Sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Bačke Palanke, u licu Pančevo, kod Šapca, Valjeva, Ušća, Čačka.

Foto: Profimedia/AFP

Zabrinjava, a ujedno i zaprepašćuje činjenica da se u Srbiji na više od tri miliona kvadrata nalaze kasetne bombe koje eksplodiraju i na najmanji dodir. Zato je važno da se ne diraju i ne pomeraju.

Čak ih i demineri uništavaju na licu mesta. Ukoliko naiđete na ovakvu neesksplodiranu napravu, odmah pozovite policiju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Tokom NATO bombardovanja gađano je više od 160 lokacija bombama koje sadrže od 145 do 247 komada kasetne municije.

Foto-montaža: Telegraf

Verovalo se da je Srbija očišćena od pešadijskih mina, ali je pre 16 godina otkriveno bar još 10 lokacija u opštinama Bujanovac i Preševo.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.