### promoviraju vinilno izdanje “Svjetlo” u zagrebačkoj Močvari, uz goste Mnjenje i VVhile

Izvor: BalkanRock.com, 17.Jan.2017, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

### promoviraju vinilno izdanje “Svjetlo” u zagrebačkoj Močvari, uz goste Mnjenje i VVhile

U subotu, 4. ožujka, u zagrebačkom klubu Močvara bend ### promovira vinilno 10” izdanje “Svjetlo” uz podršku beogradskih grupa VVhile i Mnjenje koji su gostovali na albumu i DJ set Zarkoffa, koji ga je snimao i producirao.

### (dR:dR:dR), sisački instrumentalni noise outfit, poznat po svojoj opsesivnoj ljubavi prema filmu i napuštenim prostorima je u ljeto 2015. godine prebacio studio legendarnog producenta Zarkoffa u okupirano kino “Zvezda” >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << u samom središtu Beograda. U prašnjavom ambijentu najstarijeg beogradskog kina provele su Tarabe, kako u Srbiji zovu ###, nekoliko dana intenzivnog stvaranja buke. Kao što dječja pjesma veli, da se s prijateljima mora podijeliti sreća sva, tako su i na Svjetlu svirali i neki stari i neki novi prijatelji iz već legendarnih grupa VVhile, Mnjenje i Ti; oni su snimili bass, gitarske pasaže i dronove, fillove na bubnju i vokal. Neki od materijala će se tek čuti!

Na desetine nasnimljenih layera i traka iz Zvezde oblikovanih u tri pjesme, ### su proslijedili svom dugogodišnjem bekriji, legendarnom Naranči, koji je u svojoj majstorskoj maniri reinterpretirao furiozne beogradske snimke A strane i napisao njihove elektroničke strane stvorivši B stranu vinyla.

Sada, 2017. godine, u vlastitoj produkciji napokon izlazi Svjetlo u formi 10” vinyla u limitiranom izdanju od 220 primjeraka uz ekstralimitiranih 30 komada, sve skupa oblikovano, tiskano i upakirano rukama i prešama This Town Needs Posters. Digitalno izdanje izlazi krajem 2015. godine, žanje niz dobrih kritika i zajseda na mnogu top listu izdanja te godine.

Za zagrebačku promociju svjetla ### čine Nebojša, Andrija, Steva, Stole, Ilić, Naranča, Goran, Jurica i Sven, a VJing radi Hrvoje.

Mnjenje, osnovani 2012, od iskusne ekipe koja je prije bila u bendovima poput Unison, Lets Grow, 36 Daggers i Belgrade Noise, bend miksuje tradicionalni DIY pristup rock’n’rollu i energiju hardcore punka s hipnotičkim repetitivnim pasažima koji vuku porijeklo iz krautrocka sedamdesetih, gitarskom bukom i feedbackom post-punka i noise rock scene osamdesetih i početka devedesetih, uz povremene jazz, fusion i dub ukrase tamo gdje se najmanje nadate da će biti, sve lijepo složeno u glatku homogenu masu, i dodatno garnirano autentičnim tekstovima koji slušatelja presijecaju na pola i ostavljaju bez daha.

VVhile je duo koji su 2011. godine osnovali Stevan Ćirović na bubnju i vokalu i Andrija Spičanović na gitari i vokalu. Poslije velikog broja koncerata u regiji i četiri europske turneje, tri vinilna i jednog kasetnog izdanja, VVhile je izrastao u jedan od najuzbudljivijih bendova bivše Jugoslavije koji vas lako osvoji svojom pozitivnom melanholijom.

Zarkoff je prisutan na europskoj electro sceni već desetak godina, s povremenim izletima u druge žanrove. Član je zagrebačkog kolektiva bRave i vlasnik studija Sensorium. Osim radeći na vlastitom materijalu i brojnim autorskim projektima, dobar dio vremena provodi radeći miks i mastering za autore s rostera izdavačkih kuća poput Creme Organization, R Zone, Return to disorder, Enfant Terrible/Gooiland Elektro etc, dok je za ### snimao i masterirao “Olovo” EP i “Svjetlo”. Solo album pod naslovom „Sweet Obsolete“ izdaje 2015. za francuski label Unknown Pleasures Records, u kojem, unatoč sveprisutnim ritam mašinama i sint bas linijama dosta naginje prema post-punku, na trenutke i glam rocku. Krajem 2016. godine izdaje Pioneers EP za Endless Illusion.

Za ulaz treba izdvojiti 30 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.