Yu Grupa i u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina postojanja

Izvor: BalkanRock.com, 07.Avg.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yu Grupa i u Nišu proslavlja jubilej, 45 godina postojanja

Nakon spektakularnih koncerata u beogradskoj Hali sportova i novosadskom Spensu, legendarna Yu Grupa će svoj veliki jubilej proslaviti i sa niškom publikom koncertom pod nazivom “45 godina čistog rock n’ rolla”. Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) u petak 2. septembra sa početkom od 21 sat.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rock n’ roll scene će ovom prilikom promovisati i svoj novi album “Evo stojim tu” koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << nakon desetogodišnje pauze aprila meseca objavljen za PGP RTS. Pored nekoliko pesama sa pomenutog albuma, Yu Grupa će pred niškom publikom naravno odsvirati i sve svoje hitove, kao što su: “Crni leptir”, “Dunave”, “Kosovski božuri”, “Čudna šuma”, “Pustinja”,”Od zlata jabuka“, “Mornar”, “Dunavom šibaju vetrovi”, “Odlazim”, “Kome se raduješ”, “Blok” i druge.

“Izuzetno nam je drago da ćemo u slavljeničkoj godini, u kojoj obeležavamo veliki jubilej (45 godina postojanja YU Grupe), održati koncert pred niškom publikom u Banovini, koji će nositi naziv 45 GODINA ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA. Za Niš nas vezuju sjajna sećanja i divne uspomene, nadamo se da će to biti još jedan od onih koncerata koji se pamti. Nišlije, dođite 02.09.2016. na porciju ČISTOG ROCK ‘N’ ROLLA”, poručuju Dragi, Žika, Petar Jelić i Igor Malešević.

YU Grupu su 29. novembra 1970. godine osnovala braća Dragi (gitarista) i Žika Jelić (basista), a ime za bend odabrala je publika na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga istog datuma zahvaljujuću disk džokeju, Zoranu Modliju,koji je pozvao publiku da predloži ime. Prvom pesmom i singlom “Nona” čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri  smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rock muzici. Od tada do danas bend je objavio 12 studijskih albuma, 10 singlova i jedan živi album.

Februara mesesca ove godine, Dragom i Žiki dodeljen je Sretenjski orden, koji se povodom Dana državnosti Republike Srbije ukazom predsednika Srbije dodeljuje pojedincima i institucijama za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblastima javnih, privrednih, kulturnih, prosvetnih, humanih i sporstskih delatnosti.

Informacije o ceni karata i prodajnim mestima biće uskoro objavljene.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

“YU grupa” u dvorištu Banovine

Izvor: NiskeVesti.rs, 08.Avg.2016, 11:03

Legendarna “YU grupa“ će svoj 45. rođendan proslaviti i sa niškom publikom na koncertu pod nazivom „45 godina čistog rock and rolla“. Koncert će biti održan u dvorištu Banovine 2. septembra od 21 sat.. . Na koncertu povodom velikog jubileja, „Yu grupa“ će promovisati novi album...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.