Veliki povratak benda The Avalanches

Izvor: BalkanRock.com, 08.Jun.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki povratak benda The Avalanches

Nakon šesnaestogodišnje pauze od cenjenog i nagrađivanog albuma “Since I Left You (2000)”, bend The Avalanches najavio je nov album “Wildflower” koji će biti objavljen 8. jula za XL Recordings.

Prva pesma sa albuma pod nazivom “Frankie Sinatra” je inspirisana zaraznim, starim karnevalskim zvukom. Robbie Chateru i Tony Di Blasiju pridružili su se Danny Brown i MF Doom sa vokalima a pesma ima i delove legendarnih tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << zapisa u izvođenju pevača kalipso pesama Wilmoth Houdinija kao i melodije čuvenog kompozitorskog tandema Rodgers & Hammerstein.

Video su režirali Fleur & Manu (Drake, A$AP Rocky, M83, Movement, Canyons, Skrillex), sniman je u luci New Orleansa a prati avanture lokalnog stanovništa na vašaru nakon slučajnog konzumiranja halucinogenih droga i gubitka kontrole sa stvarnošću.

U godinama posle objavljivanja “Since I Left You”, ovaj album je zadržao retko viđenu vernost uticavši na veliki broj producenata u rastućoj industriji digitalne muzike. The Avalanches su postali deo folklora sa čestim glasinama na temu pojavljivanja novog albuma.

“Ono što nas je držalo dok smo snimali album je uverenje da je svakodnevno bavljenje muzikom životna sila – životna energija. Slušanje određene pesme određenog jutra može vam promeniti dan; može učiniti da svet izgleda drugačije, menjajući način primanja svetlosti kroz atmosferu tokom celog dana. Doslovno može vam promeniti boje i utisak o vašem svetu.”, rekao je Robbie Chater.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.