Vaše uspomene kao deo knjige o 40 godina panka u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 27.Okt.2016, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaše uspomene kao deo knjige o 40 godina panka u Beogradu

U želji da obeleži 40 godina panka, izdavačka kuća Mascom planira izdavanje istoimenog naslova i poziva sve koji poseduju odgovarajući arhivski materijal, da se pridruže projektu.

Potrebno je na adresu office@mascom.rs sa naznakom „ZA KONKURS“ poslati sopstvene fotografije vezane za začetke pank scene kod nas. Na ovaj način će još jednom da učestvuju u oživljavanju stare pank scene i da doprinesu da uspomene izvornih protagonista pokreta postanu deo >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ove monografije.

Izvorno, drugo ime za slobodu i anarhiju, bunt, revolt, otpor i provokaciju, pank je vremenom postao sinonim za posedovanje stava i petlje.

Sa današnje distance, možda apsurdno, pank izgleda kao pokret koji je uspostavio prilično čvrste estetske, društvene, političke i umetničke kriterijume i norme cele jedne generacije.

Nastao je sedamdesetih u Britaniji i SAD-u i obeležio muzičku i društvenu scenu Beograda tog vremena.

Protagonisti te scene bili su, između ostalih, Srđan Dragojević, Uroš Đurić, Slobodan Loka Nešović, Branko Rosić, Zoran Kostić Cane, Srđan Todorović, Vladimir Arsenijević, Petar Ilić Ćirilo…

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.