Sziget 2017: Get The Party Started

Izvor: BalkanRock.com, 10.Avg.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sziget 2017: Get The Party Started

Popularni “-1” dan najvećeg festivala u ovom delu Evrope obeležile su ogromne gužve, redovi kud god se okrenete, ali i fantastični audio-vizuelni spektakl svetske pop zvezde P!nk.

Kao i svake godine, tokom druge nedelje avgusta Budimpešta se pretvara u (ne samo) muzički pandemonijum, jer se stotine hiljada festivalaca sjati na neprekidni party koji traje sedam dana. Oficijelno, prvi dan Szigeta će biti tek sutra, međutim, zabava kreće dva dana ranije. Organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << se potrude da za taj “-1” ili nulti dan bukiraju izvođače koji su poznati i u najazbačenijim krajevima sveta. Pre dve godine, to je bio Robbie Williams, dok je prošle godine Rihanna razgalila srca 90000 posetilaca. Na početku ovog, 25. izdanja festivala, kao zvezda večeri, nastupila je furiozna i vatrena američka pevačica P!nk.

Nisam došao do podatka da je veče bilo rasprodato, međutim, na samom prilazu punktovima predviđenim za preuzimanje narukvica vladala je neopisiva gužva, kakvu ne pamtim da je bila prethodnih godina. Gotovo čitav sat sam bio u redu ili tačnije rečeno redovima, jer su redari puštali ljude na samo njima logičan način. Zbog toga sam, nažalost, propustio koncert benda Billy Talent, kome sam se baš radovao. Inače, pre njih, nastup su održali i regionalni predstavnici Dubioza Kolektiv, čiji je, ne sumnjam, world music zvuk, naširoko prošaran balkanskim melosom, zagrejao publiku i bacio ih u pravo festivalsko raspoloženje.

Tačno u 21.30h, Alicia Beth Moore, u svetskim razmerama poznatija kao P!nk iskočila je na scenu i najvećim hitom sa početka karijere, čije ime krasi naslov ovog teksta, zvanično pokrenula Szigetovsko ludilo. Kao tinejdžer, bio sam u toku sa njenim tadašnjim radom, a znam da mi se dopadala jer je, za razliku od mora identično štampanih američkih proizvoda, ipak znala da peva. U godinama koje su usledile, totalno sam se oprostio od čitave te mejnstrim scene, ali ne mogu reći da nisam uživao sinoć. Na kraju krajeva, P!nk i dalje ima odličan glas, čemu su svi prisutni mogli da posvedoče. Inače, ona se nalazi na prvoj pravoj turneji nakon gotovo četiri godine, a nastup na Szigetu joj je prva evropska stanica, pa sve to skupa dodatno doprinelo nekoj vrsti ekskluziviteta.

Sam šou, kao što i sami možete pretpostaviti, do najsitnijih detalja je isplaniran. Svaki korak, grimasa, šala, unapred je razrađena do tančina, tako da spontanosti ima u promilima. Tada na scenu stupa izvođač koji svojom harizmom i sposobnošću animiranja publike čini da taj događaj ipak po nečemu bude drugačiji. A P!nk je harizmatična za sve pare, pravi zabavljač. Jedan za drugim, ređali su se ultra popularni hitovi, svaki od njih ispraćen glasnim ovacijama od strane publike. Njen nastup, uveličali su neverovatni plesači i plesačice, koji su imali specijalnu koreografiju za svaku pesmu, a neretko im se i sama P!nk pridruživala, pokazujući nam svoje igračko umeće. Scenografija je, takođe, izgledala interesantno (skupoceno, takođe), sa bubnjarskim postoljem u vidu nekog ogromnog lejzibega i ekstremno velikim krpenim lutkama u uglovima pozornice. Pored toga, svaku numeru pratio je odgovarajući light-show sa razigranim svetlosnim efektima, kao i povremeno ispuštanje vatrenih plamenova.

Pored dancefloor bangera, P!nk je u nekoliko navrata spustila loptu izvodivši numere samo u pratnji akustične gitare sinoć fantastičnog Justina Derrica. U tom akustičnom delu čuli smo i “neočekivanu” obradu Krisa Kristoffersona “Me and Bobby McGee” koja je zvučala čarobno. Dobili smo i veoma nadahnuto izvođenje pesme “River” nadolazeće zvezde Bishop Briggs, za koju je sama P!nk izjavila kako je to najbolja pesma u poslednjih nekoliko godina. Izuzetno bitnu ulogu u celokupnom programu imaju i dve tamnopute prateće vokalistkinje, koje su u pojedinim momentima, gotovo pa ukrale šou, a pozamašan deo koncerta bile su i glavni vokali.

Završnica koncerta rezervisana je za “Blow Me (One Last Kiss)” u afrobeat verziji sa još jednom neverovatnom koreografijom, pa su plesači napravili pravi karneval na bini, da bi se zvanični deo koncerta završio sa slavljeničkom “Raise Your Glass”. Nakon par minuta, pevačica se vraća za, verovatno, najiščekivaniju numeru čitave večeri. U toku planetarno popularne “So What” P!nk je, bukvalno, letela iznad naših glava pričvršćena užadima, te nam demonstrirala zavidne akrobatske mogućnosti. Na kraju, pirotehnika, laseri, vatromet, sve ono što biste očekivali od multimilionske produkcije koja prati zvezde ove veličine. Za razliku od prošlogodišnjeg razočaravajućeg nastupa Rihanne, sinoćni nastup P!nk je potpuni trijumf.

Tako je prošao početni dan Szigeta, a danas nas već očekuje mnogo više koncerata, pa ćemo u narednom izveštaju pokriti veći broj izvođača.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.