Šta muzičari slušaju: Denis Kozjak (No More Idols)

Izvor: BalkanRock.com, 26.Jul.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Denis Kozjak (No More Idols)

Gitarist i pjevač benda No More Idols, Denis Kozjak, izdvojio je pet albuma koje sluša u posljednje vrijeme te je ukratko objasnio svoj izbor.

Bad Brains – Rock for Light (1983)

Ovaj album bi mogao danima slušati od početka do kraja jer mi se sviđa što nije jednoličan nego idu iz jedne krajnosti u drugu. Najdraža pjesma mi je “Sailin’ on”. Brza, melodična i kratka pjesma. Taman po mom ukusu.

Peter Tosh – Legalise It (1976)
>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << />
Prvi album mojeg najdražeg reggae izvođača, nekako meni i najdraži. Puštam ga preko dana kada imam puno stvari za obaviti. Odmah mi sve ide lakše. “No Sympathy” je najbolja stvar gore.

Suede – Suede (1993)

Volim njihovu cijelu diskografiju, no trenutno mi se najviše vrti ovaj album. Gore su nevjerojatno dobre gitare i Butler je pokazao da se i iz standardna 3-4 akorda može napraviti nešto orginalno.

GBH – City Baby’s Revenge (1984)

Jedan od pet najboljih albuma ikad. Gore nema loše pjesme, gitare su odlične, vokal rastura. Ocjena 12 od 10.

R.E.M. – Up (1998)

Uvijek kad ga slušam zamišljam kako bi zvučali da su iste pjesme, ali sa žestokim gitarama i puno distorzije. Kako god, odličan album koji ću još puno puta poslušati.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.